Foto: LETA

Izcīnītais valsts čempionu tituls ir izcils visas komandas nopelns, jo vairāki spēlētāji laukumā devās ar traumām, bet visi kopā spēlētāji nodemonstrēja spēku, raksturu un meistarību, pēc ceturtdien izcīnītā "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu titula sacīja Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" ceturtdien savā laukumā "Arēna Rīga" finālsērijas ceturtajā spēlē svinēja panākumu ar rezultātu 78:69 (27:17, 10:15, 23:15, 18:22), sērijā līdz četrām uzvarām izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 4-0, pēc gada pārtraukuma atgūstot valsts labākā basketbola kluba godu.

"Paldies par rakstura spēli. Pretiniekiem pietrūka Kristaps [Janičenoks] un tas bija manāms laukumā, bet viņi cīnījās un nepadevās. Mums pietika spēks, raksturs, meistarība, tas ir izcils komandas nopelns," pēc mača pauda Gailītis.

"Ventspils" komandai šajā mačā traumas dēļ nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Janičenoks, taču rīdzinieki pirms spēles gatavojās tam, ka pretinieku līderis būs ierindā. "Gatavojāmies, ka Janičenoks būs. Kad kāds nespēlē, laukumā uzreiz spēle rit citādāk. Arī citi viņiem parādīja, ka var spēlēt, jo uzbrukumā viņi nebija vājāki, bet citādāki," atzina čempionu treneris.

Gailītis norādīja, ka "vefiņš" gribējis spēli sākt agresīvi, kas daļēji arī izdevies. "Gribējām šo spēli sākt ātrāk un agresīvāk. Daļēji tas izdevās, bet otrā ceturtdaļa bija slikta, jo "Ventspils" atgriezās spēlē un pēdējā ceturtdaļa bija smaga. Noteicošā abām komandām bija aizsardzība un izcīnītās bumbas zem groziem," bilda treneris.

Viņš uzteica dažus savas komandas spēlētājus, kuri laukumā devušies par spīti traumām. "Arns Labucks spēlēja zem milzīgas traumas, arī Alekss Gordons un citi. Viņi visi ir MVP [vērtīgākie spēlētāji]. Visi ir malači, jo nevar uzvarēt ar 3-4 spēlētājiem, jāstrādā visai komandai, tāpēc man par to ir liels prieks," gandarīts bija Gailītis.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "VEF Rīga" basketbolists Mareks Mejeris, kurš šādu godu izpelnījās arī 2015.gadā.

"Cīņas beigas sanāca saspringtas, bet labi, ka noturējām un neaizbraucām atpakaļ uz Ventspili," lakonisks bija viens no šīs sērijas varoņiem. Zīmīgi, ka Mejeris sezonu sāka Francijas klubā, taču decembrī atgriezās "VEF Rīga" rindās, tagad kļūstot par divkārtēju valsts čempionu.

Jau vēstīts, ka par Latvijas čempioniem "VEF Rīga" kļuva arī laika posmā no 2011. līdz 2013. gadam, kā arī 2015. gadā, savukārt pērn finālā dramatiskā cīņā cieta neveiksmi pret "Valmiera"/ORDO, pretiniekiem zaudējot septiņu maču sērijā ar 3-4. Savukārt "Ventspils" komanda, kura ir deviņkārtēja Latvijas čempione, finālā zaudēja septīto reizi vēsturē, piedevām pēdējās četras neveiksmes ir bijušas tieši pret "vefiņu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!