Foto: F64

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē otrdien pagājušās sezonas valsts čempionvienība "VEF Rīga" ar rezultātu 84:61 (21:18, 17:13, 29:20, 17:10) pārliecinoši pieveica biznesa augstskolas "Turība" komandu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 16 gūtajiem punktiem bija Sandis Valters, bet "Turības" rindās ar 18 punktiem atzīmējās Matīss Rudmiezis.

Šī "VEF Rīga" komandai bija pēdējā spēle pirms svētdien gaidāmā izšķirošā mača par iekļūšanu VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) izslēgšanas spēlēs, kurā izbraukumā būs jāspēkojas ar Lietuvas vienību Kauņas "Žalgiris".

"VEF Rīga" un "Turība" aizvadīja otro savstarpējo spēli šosezon - pirmajā cīņā pagājušā gada novembrī Baldonē "VEF Rīga" izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 94:63.

Joprojām vienīgā komanda, kas LBL pirmās divīzijas čempionātā cīnās bez zaudējumiem, ir "Ventspils" - 12 uzvaras 12 spēlēs. "VEF Rīga" tikmēr 13 cīņās tikuši pie 12 panākumiem, kas dod otro vietu kopvērtējumā.

Kopvērtējuma trešajā vietā ar 13 uzvarām 21 spēlē atrodas "Liepājas Lauvas", bet pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošā "Valmieras" vienība ar 12 uzvarām 23 spēlēs ieņem ceturto pozīciju. 11 panākumi 23 spēlēs ir "Latvijas Universitātes" (LU) vienībai, bet tai ar desmit uzvarām 23 cīņās seko "Jelgava".

"Turības" komandas rēķinā šobrīd ir deviņas uzvaras 23 mačos, bet kopvērtējuma astotajā vietā ar astoņiem panākumiem 23 spēlēs atrodas "Jūrmala/Fēnikss".

Tikmēr bez panākumiem pagaidām cīnās tikai Latvijas U-18 izlase, kas zaudējusi 13 līdzšinējās spēlēs.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīgu", "Ventspili" un U-18 izlasi gaida divu apļu sacensības (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēs vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!