Foto: LETA

Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas ceturtajā mačā sestdien iespēju noslēgt sezonu neizmantoja "TTT Rīga" komanda, kas savā laukumā ar 59:63 (16:18, 16:16, 10:15, 17:14) zaudēja pašreizējām čempionēm no "Cēsu" vienības.

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir kļuvis neizšķirts 2-2.

Spēles ievads daudz sekmīgāks padevās "Cēsu" komandai, kas izvirzījās vadībā ar 10:2, bet vēlāk panāca arī desmit punktu pārsvaru. Pirmās ceturtdaļas izskaņā rīdzinieces veica izrāvienu ar 9:1, bet otrās ceturtdaļas ievadā jau pārņēma vadību ar 23:21. Turpinājumā cīņa ritēja ļoti līdzīgi, pēc pirmā puslaika vadībā ar 34:32 esot "Cēsīm".

Trešajā ceturtdaļā iniciatīvu atkal pārņēma viesu komanda, kas veica 10:0 izrāvienu un panāca 46:36 savā labā. Uz brīdi cēsnieces bija vadībā arī ar 11 punktiem, bet ceturtās ceturtdaļas ievadā panāca jau 56:42 savā labā. Līdz cīņas pēdējai minūtei "TTT Rīga" vienībai izdevās veikt 12:2 izrāvienu, kas tai deva vien četru punktu deficītu, tomēr sekojušās iespējas vēl vairāk pietuvoties netika izmantotas, kas ļāva "Cēsīm" nosargāt uzvaru.

Kristīne Silarāja uzvarētāju labā guva 21 punktu, bet 13 punktus iekrāja Liene Priede.

Savukārt Rīgas kluba rindās ar attiecīgi 18 un 12 punktiem atzīmējās amerikāniete Sidnija Kārtere un Kristīne Kārkliņa.

Kā ziņots, sērijas pirmajā spēlē "Cēsis", pateicoties Džesikas Mūras uzvaras grozam pēdējā sekundē, tika pie uzvaras savā laukumā ar 60:58, otrajā cīņā rīdzinieces savā laukumā bija pārākas ar 63:60, bet trešajā cīņā pagarinājumā pieveica pretinieces arī izbraukumā ar 75:68.

Piektais un izšķirošais mačs tiks aizvadīts 29.aprīlī Cēsīs.

Pirms tam pusfināla sērijās "Cēsis" un "TTT Rīga" līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja attiecīgi "Vega 1"/"Liepāja" un RSU/"Merks". Identiskas pusfināla sērijas LSBL bija arī pērn, kad gan RSU/"Merks", gan Liepājas klubs savas pretinieces pa reizei spēja uzveikt.

Sērijā par trešo vietu RSU/"Merks" pieveica liepājnieces ar 2-1.

Kā zināms, regulāro sezonu Latvijas komandas aizvadīja "Nordea" Basketbola līgas (NBL) čempionātā, četrām labākajām kvalificējoties LSBL izslēgšanas spēlēm.

Abas komandas LSBL finālsērjā tiekas sesto reizi. Iepriekš trīs reizes pārsvars bijis "Cēsu" komandai (2009., 2012. un 2013.gadā), bet divreiz uzvarēja "TTT Rīga" (2008. un 2010.gadā).

Šosezon NBL pamatturnīrā abu vienību savstarpējās cīņās trīs reizes uzvarēja cēsnieces, bet finālspēlē Tallinā pārāka bija "TTT Rīga" komanda.

Pērnajā sezonā "Cēsis" uzvarēja pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja vēsturē trešo Latvijas čempionu titulu un otro pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!