Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas pirmajā mačā ceturtdien pašreizējās valsts čempiones "Cēsis" ar 60:58 (17:18, 14:12, 11:16, 18:12) savā laukumā uzvarēja "TTT Rīga" komandu, panākumu nodrošinot cīņas pēdējā sekundē.

Pirmajā ceturtdaļā cēsnieces uz brīdi iekrāja sešu punktu pārsvaru, bet rīdzinieces uz to atbildēja ar izvirzīšanos vadībā ar četriem punktiem. Otrajā ceturtdaļā "TTT Rīga" varēja baudīt astoņu punktu pārsvaru, tomēr pirmo puslaiku ar +1 noslēdza mājinieces. Trešajā spēles ceturksnī vadībā pārsvarā atradās viešņas, kas nelielu pārsvaru saglabāja arī noslēdzošajā ceturtdaļā.

Piecas minūtes pirms mača beigām rezultāts kļuva neizšķirts 52:52, bet pēc tam katra no komandām pa reizei ieguva divu punktu pārsvaru. "TTT Rīga" vienībai tas vēlāk izdevās vēlreiz, taču minūti un četras sekundes pirms spēles beigām 58:58 no soda metienu līnijas panāca Liene Priede. Pēdējā minūtē abas komandas neizmantoja savas uzbrukumu iespējas, tomēr pēdējās pie teikšanas tika mājinieces, kuru rindās ar izšķirošo divpunktu metienu noslēdzošajā cīņas sekundē izcēlās amerikāniete Džesika Mūra.

Kristīne Silarāja uzvarētāju labā guva 19 punktus, 13 punktus iekrāja Priede, bet Mūra tika pie desmit punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Savukārt "TTT Rīga" labā 24 punktus guva amerikāniete Sidnija Kārtere, bet Kristīne Kārkliņa tika pie 16 punktiem.

Pēc tam svētdien abas komandas tiksies Rīgā, bet trešais mačs risināsies 23.aprīlī Cēsīs. Sērija ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām.

Pirms tam pusfināla sērijās "Cēsis" un "TTT Rīga" līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja attiecīgi "Vega 1"/"Liepāja" un RSU/"Merks" komandas. Identiskas pusfināla sērijas LSBL bija arī pērn, kad gan RSU/"Merks", gan Liepājas klubs savas pretinieces pa reizei spēja pieveikt.

Sērija par trešo vietu ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām. Pirmais mačs paredzēts sestdien Rīgā.

Kā zināms, regulāro sezonu Latvijas komandas aizvadīja "Nordea" Basketbola līgas (NBL) čempionātā, četrām labākajām kvalificējoties LSBL izslēgšanas spēlēm.

Abas komandas LSBL finālsērjā tiekas sesto reizi. Iepriekš trīs reizes pārsvars bijis "Cēsu" komandai (2009., 2012. un 2013.gadā), bet divreiz uzvarēja "TTT Rīga" (2008. un 2010.gadā).

Šosezon NBL pamatturnīrā abu vienību savstarpējās cīņās trīs reizes uzvarēja cēsnieces, bet finālspēlē Tallinā pārāka bija "TTT Rīga" komanda.

Pērnajā sezonā "Cēsis" uzvarēja pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja vēsturē trešo Latvijas čempionu titulu un otro pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!