Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) līdervienību cīņā trešdien "Cēsis" izbraukumā ar rezultātu 68:63 uzvarēja iepriekšējo divu sezonu spēcīgāko komandu "TTT Rīga", sagādājot pretiniecēm pirmo zaudējumu LSBL turnīrā pēdējo divu sezonu laikā.

Vēl pusotru minūti pirms mača beigām "TTT Rīga" atradās vadībā ar trīs punktu pārsvaru, tomēr "Cēsis", pateicoties Andas Eibeles diviem pēc kārtas realizētiem trīspunktu metieniem, pārņēma vadību ar 66:63. Tikmēr "TTT Rīga" basketbolistes Karlīne Nīmane un Līga Šurkusa nespēja iemest samērā vieglus divpunktu metienus, kas "Cēsu" komandai ļāva svinēt uzvaru.

Punktu mačam pielika Eibele, kura bija precīza abos soda metienos.

Visā spēlē Eibele guva 27 punktus un izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas, bet 14 punktus uzvarētāju labā guva Liene Bernsone.

Savukārt "TTT Rīga" komandā rezultatīvākā bija Ieva Krastiņa, kura izcēlās ar 22 punktiem, bet Krista Brīdiņa guva desmit punktus.

Pēc šī mača "TTT Rīga" ar 16 uzvarām 17 aizvadītajās spēlēs kopvērtējumā saglabāja pārliecinošu līderpozīciju, bet "Cēsis" ar 12 panākumiem 17 mačos saglabāja otro vietu. Savukārt trešajā vietā ar 11 uzvarām 16 cīņās šobrīd atrodas "RTU-Merks".

LSBL šosezon spēlē astoņas komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru, četrām spēcīgākajām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas LSBL finālsērijā "TTT Rīga" ar 3-0 pieveica "RTU-Merks" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!