Latviešu basketbola centra spēlētājs Kaspars Cipruss uz pārbaudes laiku pievienojies Igaunijas pagājušās sezonas trešajam spēcīgākajam klubam Rakveres "Tarvas", vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Pirmā iespēja pierādīt savu lietderību Ciprusam būs jau piektdien, kad "Tarvas" aizvadīs pārbaudes maču ar Igaunijas vienību "Rapla".

Pagājušajā sezonā "Tarvas" komandā spēlēja latvieši Ivars Timermanis un Raimonds Vaikulis.

Cipruss pagājušo sezonu sāka Latvijas klubā "Valmiera", tomēr novembra vidū tika atbrīvots no vienības. Pēc tam viņš trenējās kopā ar "Barons" komandu, tomēr par līguma noslēgšanu nespēja vienoties un sezonu noslēdza Spānijas trešās spēcīgākās līgas klubā Avilas "Ontedoso Carrefour".

29 gadus vecais Cipruss Latvijas izlases sastāvā Eiropas čempionāta finālturnīros startēja 2001., 2005. un 2007.gadā, taču šogad netika uzaicināts uz valstsvienības treniņnometni.

Ciprusa pirmā profesionālā komanda bija ASK/"Brocēni/LMT", kurai viņš pievienojās 1998.gadā, bet Latvijā viņš spēlējis arī Gulbenes "Buku", "Skonto", "Ventspils", "Liepājas Lauvu" un Jelgavas "Zemgale" rindās. Cipruss spēlējis arī Itālijas, Slovēnijas, Polijas, Spānijas, Čehijas klubos, kā arī Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) basketbola komandā "Al Ahli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!