Foto: Sputnik/Scanpix

Eiropas basketbola grands Maskavas CSKA piektdien izcīnīja kārtējo uzvaru VTB Vienotās līgas izslēgšanas mačos, kuros komanda šosezon vēl nav zaudējusi, nonākot viena panākuma attālumā no kārtējā čempionu titula.

CSKA Vienotās līgas finālsērijas otrajā spēlē savā laukumā ar 90:77 (27:23, 22:17, 16:22, 25:15) uzvarēja Kazaņas "Unics", sērijā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Uzvarētājiem 19 punktus guva Viktors Hrjapa, kuram arī sešas atlēkušās bumbas zem groziem, bet 12 punktus sameta Ārons Džeksons, kamēr Nando de Kolo, Milošs Teodosičs, Pavels Korobkovs un Kails Hainss sameta pa 11 punktiem katrs.

Tikmēr "Unics" labā Kīts Lengfords guva 15, bet Artjoms Parahovskis 13 punktus.

CSKA pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 49:40, taču pēc pārtraukuma "Unics" spēja samazināt starpību, jo desmit punktus guva Lengfords. Tomēr pēdējā cīņas nogrieznī Maskavas klubs veica izrāvienu 15:6, kas beigās ļāva izcīnīt drošu uzvaru.

Jau ziņots, ka CSKA piektdien pavēstīja, ka pagarina līgumu ar savu galveno treneri – grieķi Dimitri Itudi – līdz 2019. gadam.

Jau ziņots, ka pirmajā finālspēlē CSKA savā laukumā guva panākumu ar 84:76.

Sērijas trešā spēle pirmdien notiks Kazaņā. Maskavas CSKA ir seškārtēji Vienotās līgas čempioni.

Šosezon CSKA izslēgšanas spēlēs vēl nav zaudējusi, jo ceturtdaļfinālā ar 3-0 uzvarēja Nimburkas ČEZ no Čehijas, bet pusfinālā ar 3-0 pieveica Maskavas apgabala "Himki". Savukārt "Unics" pusfinālā ar 3-2 uzvarēja Latvijas basketbolistu Kaspara Bērziņa un Jāņa Timmas pārstāvēto Sanktpēterburgas "Zeņit".

Savukārt Latvijas čempioni "VEF Rīga" ar regulārajā turnīrā izcīnītām 11 uzvarām 30 mačos palika 11. vietā kopvērtējumā un nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!