Foto: F64

Kaut spēles stila ziņā vienības bija līdzīgas, meistarības Spānijas U-16 meiteņu basketbola izlasei ir vairāk, pēc piektdien aizvadītās Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēles izteicies Latvijas kadetu valstsvienības galvenais treneris Ainārs Čukste.

Kā ziņots, piektdien notikušajā ceturtdaļfināla cīņā Latvijas U-16 izlase kapitulēja spānietēm ar rezultātu 45:79. Līdz ar to sestdien Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta pusfināla spēlē par 5.-8.vietu latvietes tieksies ar vienaudzēm no Beļģijas.

"Stila ziņā esam līdzīgi. Gan mums, gan spānietēm patīk ātrs viegls basketbols, taču, satiekoties aci pret aci, netikām galā ar pretiniecēm," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Čukstes izteikumus pēc cīņas. "Spānijai bija fiziskais pārspēks gandrīz visās pozīcijās. Viņas bija labi sagatavojušās - mērķtiecīgi izvilka Dignu (Strautmani) no groza apakšas, bet otrie un trešie numuri aktīvi spēlēja viens pret vienu, izmantojot garākos augumus un individuālo meistarību. Pārliecinoši zaudējām cīņā pie groziem (46-70)."

"Savu spēles plānu izpildījām vismaz vienā aspektā - ar aktīvu aizsardzību piespiedām pretinieces kļūdīties 29 reizes (pašām 15). Uzbrukumā tikām pie metieniem no itin labām pozīcijām," stāstīja Čukste, atgādinot, ka latvietes nav trāpījušas nevienu no izmestajiem 24 tālmetieniem. "Vismaz četras reizes bumba izgriezās ārā no groziem. Acīmredzot, metot pietrūka īstas pārliecības un precizitātes. Varbūt pārāk respektējām pretinieces. Ja uz viņu formas tērpiem būtu rakstīts, piemēram, Igaunija, varbūt mūsu statistika būtu savādāka. Bet nenoliegšu, ka pie mūsu neprecizitātēm vainojama arī Spānijas basketbolistu meistarība. Viņas sedz uz agresīvi, uz noteikumu pārkāpumu robežas, tomēr pamanoties to nepārkāpt."

"Tik pārliecinošu zaudējumu nebijām pelnījuši, tomēr jāatzīst, ka pusfinālā spēlēs turnīra četras labākās komandas. Bet mēs pēdējos mačos centīsimies tikt pēc iespējas augstāk. Pērn kadetu čempionātā bija septītā vieta, mēģināsim šo rezultātu pārspēt," apņēmības pilns ir treneris.

Latvija ar Beļģiju jau tikās pirmajā posmā, kad uzvarēja pretinieces ar 63:52.

Paralēli sestdien otrajā pusfināla spēlē par 5.-8.vietu savā starpā tiksies Ungārija un Turcija, bet noslēdzošās spēles par piekto un septīto pozīciju risināsies svētdien.

Galvenais treneris Ainārs Čukste Latvijas U-16 izlasi vada ceturto reizi. 2001.gadā viņa vadībā tika izcīnīta piektā vieta Eiropā, bet pērn - septītā. Vēl reizi Latvijas kadetes Eiropas labāko desmitniekā iekļuva 2007.gadā, kad Valmierā notikušajā turnīrā izcīnīja septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!