Foto: LETA

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva deviņus punktus savā Turcijas čempionāta pirmajā spēlē, bet viņa pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Doguš", kuru trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, cieta zaudējumu.

"Dariššafaka Doguš" sezonas otrajā mačā viesos ar rezultātu 88:93 (16:18, 14:25, 20:18, 30:19, 8:13) pagarinājumā piekāpās Bandirmas "Banvit".

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 36 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā guva deviņus punktus, iemetot vienu no sešiem tālmetieniem, visus sešus soda metienus, bet aizmetot garām vienīgo divpunktu metienu. Tāpat latviešu basketbolists šajā mačā savāca četras atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja vienu piezīmi.

Ar 20 punktiem latvieša pārstāvētajā komandā izcēlās Bredlijs Vanameikers, kurš iepriekšējās divas sezonas bija Jāņa Strēlnieka komandas biedrs Vācijas čempionē Bambergas "Brose Baskets". Savukārt uzvarētājiem 32 punktus iemeta Džordans Teodors.

Jau ziņots, ka Bertāns nelielas traumas dēļ pagājušajā nedēļā izlaida Turcijas čempionāta pirmo spēli, taču ceturtdien viņš jau bija viens no komandas līderiem ULEB Eirolīgas spēlē, šajā turnīrā debitējot ar 13 punktiem un uzvaru Belgradas "Crvena Zvezda" vienību.

"Dariššafaka Doguš" un Rolanda Freimaņa pārstāvētā Ušakas "Muratbey" Turcijas čempionātu iesākušas ar vienu uzvaru divās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!