Foto: LETA
Lai sekmētu valsts pārvaldes sadarbību ar 2011. gada pasaules U–19 basketbola čempionāta organizatoriem, valdība otrdien izveidoja darba grupu čempionāta norises sagatavošanai, ko vadīs izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (ZZS).

Darba grupas vadītāja vietnieks būs Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretārs Mareks Gruškevics. Darba grupā darbosies arī Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Ingūna Aire, Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, kā arī Valmieras mērs Inesis Boķis un viņa Liepājas kolēģis Uldis Sesks.

Darba grupas sastāvā būs arī IZM Sporta departamenta direktore Agra Brūne, Ārlietu ministrijas Juridiskās un konsulārās direkcijas vadītāja Alda Vanaga un Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns. Grupā darbosies arī Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps un finanšu direktors Arvīds Grigalāvičus, kā arī čempionāta projektu koordinatore Maruta Eglīte.

Rīkojuma projekta anotācijā norādīts, ka darba grupas izveide sekmēs valsts pārvaldes sadarbību ar čempionāta organizatoriem, nodrošinās Ministru kabineta regulāru informēšanu par čempionāta organizēšanas norisi, kā arī nodrošinās iespēju visaugstākajā valsts pārvaldes līmenī pārraudzīt čempionāta organizēšanai piešķiramo valsts finanšu līdzekļu izlietojumu.

Pasaules čempionāts basketbolā jauniešiem ir otrs nozīmīgākais un prestižākais basketbola turnīrs aiz nacionālo vīriešu izlašu pasaules čempionāta. Čempionātā kopumā startēs labākās basketbola komandas no 16 pasaules valstīm (ASV, Brazīlija, Kanāda, Argentīna, Ķīna, Koreja, Taivāna, kā arī vairākas Eiropas un divas Āfrikas dalībvalstis), kuru sastāvā būs ap 300 labākie pasaules jaunie basketbolisti.

Kā ziņots, Pasaules U-19 čempionāts Latvijā – Liepājā, Valmierā un Rīgā – notiks no 30. jūnija līdz 10. jūlijam. Paredzams, ka čempionāta izloze notiks 17.februārī, kad Latvijā viesosies dalībvalstu pārstāvji un FIBA darbinieku delegācija.

Šneps iepriekš atklāja, ka čempionāta kopējais budžets ir 700 000 latu. Šī summa tiks iztērēta Latvijā, turklāt papildu ieņēmumus nodrošinās viesu tēriņi. Finansējumu veidos četri avoti: neesot šaubu, ka savas saistības izpildīs FIBA, ir cerīgas iestrādes ar privātajiem sponsoriem, norādīja LBS ģenerālsekretārs. Arī ieinteresēto pašvaldību vadītāji apliecinājuši, ka atbalsts tiks sniegts. Tāpat čempionāts saņēmis arī Nacionālās sporta padomes (NSP) atbalstu un līdz ar to arī 155 000 latu no valsts budžeta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!