Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pārtraucis sadarbību ar Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Vitorijas "Laboral Kutxa", informē vienība.

Sagaidāms, ka tuvākajā laikā tiks oficiāli apstiprināta arī 23 gadus vecā Bertāna pievienošanās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Sanantonio "Spurs", ar ko viņš esot vienojies par divu gadu līgumu.

"Laboral Kutxa" klubam latvietis pievienojās pirms diviem gadiem.

Zīmīgi, ka Bertānam ar "Laboral Kutxa" vēl bija spēkā esošs līgums, līdz ar to viņa nākamajam klubam tas bija jāizpērk par aptuveni 650 000 dolāru (584 249 eiro).

ACB turnīrā Bertāns iepriekšējā sezonā 22 mačos vidēji iemeta 8,5 punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu. Savukārt ULEB Eirolīgā viņa rēķinā 15 mačos caurmērā 7,9 punkti un 1,9 atlēkušās bumbas.

Savas karjeras laikā Bertāns divreiz atgriezies laukumā pēc ceļgalu krustenisko saišu pārraušanas, turklāt abos gadījumos viņš ārstējies tieši pie "Spurs" speciālistiem.

Bertānu 2011. gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42. numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs", kuram uz latvieti pieder tiesības. Viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA, bet pašlaik jau viņu skaits izaudzis līdz četriem.

Bertāns bija pieteikts "Spurs" komandas sastāvā dalībai Lasvegasas Vasaras līgā, taču laukumā tā arī nevienā mačā neizgāja, turklāt viņš ne reizi nemaz nebija ar vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!