Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien nospēlēja pēdējās septiņas minūtes Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzot Sanantonio "Spurs" komandai ar rezultātu 112:95 (28:20, 23:35, 34:13, 27:27) apspēlēt Fīniksas "Suns".

Pēc nepārliecinoša pirmā puslaika otro spēles daļu "Spurs" uzvarēja ar 21 punkta pārsvaru, kas bija pārliecinošākais vienības sniegums kopš 2012.gada. Līdz ar to Sanantonio komanda ieguva drošu pārsvaru, kas pēdējās sešās ar pusi minūtēs deva iespēju laukumā būt arī Bertānam.

Latviešu uzbrucējs nospēlētajās septiņās minūtēs izcēlās ar trim punktiem, trāpot vienīgo izmesto trejaci, kā arī nopelnīja divas piezīmes.

Bertānam pagaidām šosezon ir maza loma "Spurs" rotācijā. Sestdien viņš palīdzēja fārmklubam Ostinas "Spurs", kas spēlē Attīstības līgā, pamanoties iemest 27 punktus.

Sanantonio klubā svētdienas mačā ar 21 punktu un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Lemarkuss Oldridžs, kamēr 17 punktus sameta austrālietis Petijs Mills.

Tikmēr "Suns" sastāvā 17 punktus guva Tīdžejs Vorens.

Tāpat "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs šajā mačā izcīnīja 1156.uzvaru karjerā, apsteidzot Filu Džeksonu un pakāpjoties uz sesto vietu visu laiku uzvarām bagātāko NBA treneru sarakstā.

Sezonu Bertāna pārstāvētais klubs sāka ar četriem panākumiem pēc kārtas, kam sekoja četras neveiksmes, bet tagad atkal izcīnītas divas uzvaras.

"Spurs" ar sešām uzvarām desmit spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Suns" ar četriem panākumiem ir 13.pozīcijā.

Nākamajā mačā "Spurs" otrdien uzņems Losandželosas "Clippers" komandu, kas nesen bija līgas galvgalī, bet tagad zaudējusi četrās no iepriekšējām piecām cīņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!