Foto: F64

Par Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) labākajiem absolventiem šī gada sezonā atzīta basketbola skolas "Rīga"/"Rīdzene" audzēkne Digna Strautmane un "Rīga"/DSN audzēknis Artūrs Strautiņš, kurš jau trīs sezonas spēlē Itālijā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Abi basketbolisti 13.jūnijā kopā ar LJBL šīs sezonas labākajiem treneriem un tiesnešiem, jaunatnes basketbola atbalstītājiem, kā arī mācībās labākajiem basketbolistiem viesosies Saeimā, kur saņems tradicionālos Valdemāra Baumaņa kausus.

Zīmīgi, ka pērn par labāko LJBL absolventi tika atzīta Dignas māsa Paula Strautmane.

D.Strautmane pirmos soļus basketbolā spērusi "Rīga"/TTP treneres Initas Eglītes vadībā, bet spēles noslēpumus apguvusi pie treneriem Lilitas Bergvaldes un Aināra Čukstes. Spēlējusi Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) komandās "TTT-Rīga Juniores" un "TTT Rīga", šosezon kļūstot par valsts čempioni.

Basketboliste absolvējusi Rīgas 66. speciālo vidusskolu, spēlējusi Latvijas U-16, U-18 un U-20 izlašu sastāvos septiņos Eiropas jaunatnes čempionātos un patlaban gatavojas astotajam, tāpat kā startam šī gada U-19 pasaules čempionātā. D.Strautmane nākamajā sezonā spēlēs Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, pārstāvot Sirakjūsas Universitāti.

Tikmēr Strautiņš basketbolu sācis spēlēt "Rīga"/DSN komandā, bet pēdējās trīs sezonas spēlējis Itālijā, pārstāvot Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" komandu, kura šosezon aizkļuva līdz vietējā čempionāta ceturtdaļfinālam. Strautiņš ir absolvējis Pumpuru vidusskolu, kļūdams par septiņkārtēju LJBL čempionu un divkārtēju Eiropas Jaunatnes basketbola līgas čempionu. Viņš trīs reizes pārstāvējis Latviju Eiropas U-16 un U-18 čempionātos, 2014. gadā kļūdams par Eiropas U-16 vicečempionu, bet šosezon ir ieļauts Latvijas U-20 izlases kandidātos.

Kā zināms, Valdemārs Baumanis bija Latvijas vīriešu valstsvienības veidotājs un treneris pirmajā Eiropas čempionātā 1935.gadā Ženēvā, kur latvieši izcīnīja pirmo vietu, un 1939. gadā Kauņā, kur Latvijas komanda finišēja otrā. Baumaņa vārdā nosaukto kausu Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem pasniedz kopš 1994.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!