Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Lebrons Džeimss līgumu ar Klīvlendas "Cavaliers" parakstījis uz diviem gadiem.

Kā zināms, Džeimss pēc četrām Maiami "Heat" komandā pavadītām sezonām par savu atgriešanos "Cavaliers" rindās paziņoja piektdien.

Tiek vēstīts, ka Džeimss līgumu ar klubu parakstījis uz diviem gadiem, bet kontrakta kopējā vērtība ir 42,1 miljons dolāru (30,9 miljoni eiro). Vienošanās paredz, ka pēc nākamās sezonas basketbolists varēs izvēlēties, vai kļūt par brīvo aģentu.

Zīmīgi, ka tieši pēc divām sezonām NBA vadībai vajadzēs vienoties par jaunu televīzijas translāciju līgumu, kas līgai ienesīs krietni vairāk finansiālu līdzekļu, un spēlētāji ar klubiem varēs slēgt krietni ienesīgākus kontraktus, jo tiks paaugstināti algu griesti.

Četru sezonu laikā 29 gadus vecais Džeimss kopā ar "Heat" divas reizes (2012. un 2013.gadā) triumfēja NBA čempionātā, bet "Cavaliers" komanda savā pastāvēšanas vēsturē līgā nav triumfējusi ne reizi.

Pirmos septiņus savas NBA spēlētāja karjeras gadus Džeimss pavadīja "Cavaliers" komandā, bet 2010.gadā viņš kā brīvais aģents pārcēlās uz "Heat".

Abos "Heat" triumfa gados Džeimss tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Tāpat viņš četras reizes kļuvis par sezonas vērtīgāko basketbolistu un desmit reizes piedalījies līgas Visu zvaigžņu spēlē.

Tieši "Cavaliers" komanda Džeimsu talantiem pārbagātajā 2003.gada NBA draftā izvēlējās ar pirmo numuru.

Aizvadītajā sezonā "Cavaliers" jau ceturto reizi pēc kārtas palika bez izslēgšanas spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!