Foto: F64
FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas ceturtdaļfināla otrajā spēlē piektdien fantastiski smagu uzvaru izcīnīja "Ventspils", kas savā laukumā tikai otrajā pagarinājumā ar 97:92 pieveica Ostendes "Telenet".

Par mača varoni kļuva jamaikietis Oricevejunmi Efedžuku, kurš otrajā pagarinājumā vienatnē guva 11 punktus.

Sērijā līdz divām uzvarām rezultāts tagad ir 1-1. Šī pāra izšķirošā spēle 30.martā notiks Beļģijā.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē Beļģijā ventspilnieki zaudēja ar74:86.

Kā vēsta "Ventspils" mājaslapa internetā, abas komandas spēli iesāka ļoti ražīgi - ventspilniekiem sekmējās gan metieni no tālienes (Rašads Andersons), gan no soda laukuma (Artūrs Bērziņš), kamēr viesi no Ostendes uzsvaru lika uz agresīviem caurgājieniem [rezultāts pēc pirmajām desmit minūtēm - 26:20 par labu mūsējiem]. Spēles 2. ceturtdaļas sākumā mājinieki sasniedza 11 punktu handikapu (31:20), tomēr komunikācijas trūkums aizsardzībā un nesaprašanās pie pretinieku "pick'n'roll" izspēlēm ļāva beļģiem līdz 1. puslaika beigām līdzsvarot rezultātu uz tablo - 39:41.

Lielisku pacēlumu "Ventspils" sasniedza 3. ceturtdaļas beigās/4. ceturkšņa sākumā, kad, precīzi uzbrukumā darbojoties Mārim Gulbim un Rašadam Andersonam, ventiņi ieguva lielāko pārsvaru spēles laikā (67:54). Diemžēl "Ventspils" spēlē līdz mača beigām neiztika bez kritumiem - pāris neiemesti metieni, brīvi atstāti pretinieki uz tālmetiena līnijas, un trīs ar pusi minūtes līdz mača beigām Latvijas kluba handikaps vairs tikai divu punktu vērtē (74:72).

Mača galotnē ventspilnieku uzbrukums apstājās, kamēr otrā laukuma galā "Ventspils" pārsvaru ar precīziem soda metieniem lēnām izkausēja pretinieku aizsargs Ladžeskis. Laukumā nākot Jānim Strēlniekam, mājiniekiem izdevās sakārtot spēli abos laukuma galos un apturēt ''Telenet'' pēdējos divus uzbrukumus, panākot pagarinājumu - 78:78.

Pagarinājumā ventspilniekiem divreiz izdevās apturēt beļģu uzbrukumu līdz 24 sekundēm, tomēr pamatu izrāvienam tas nedeva. Abas komandas arī pagarinājumā turpināja spēlēt līdzīgi, lielāko nastu ventspilniekiem nesot J.Strēlniekam un Vejinmi Efedžuku. Pēc veiksmīgas aizsardzības 4,4 sekundes līdz mača beigām bumbu no laukuma sāna ievadīja ''Ventspils'', nogādājot bumbu Andersonam. Caurgājienam laika nepietika, tāpēc amerikānis izvēlējās izpildīt tālmetienu, kurš gan bija neprecīzs. Komandas sagaidīja 2. pagarinājumu.

2. pagarinājumā "Ventspili" uz priekšu vilka Efedžuku, kurš vienatnē guva 11 punktus, sagādājot pretiniekiem pamatīgas galvassāpes. Pašā galotnē jamaikietim ar precīzu soda metienu piebalsoja Andersons, bet ''Telenet'' rindās brīvu tālmetienu nespēja realizēt Katničs. Beigu beigās laimīga uzvara ventspilniekiem - 97:92!

"Ventspils" labā rezultatīvākais ar 31 punktu bija Rašads Andersons, kurš šodien laukumā pavadīja 47 ar pusi minūtes (!), Vejinmi Efedžuku spēli noslēdza ar 23 punktiem, bet Jānim Strēlniekam 13 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!