Foto: DELFI.ee
Latvijas basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Guntis Endzels pēc zaudējuma FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē atzina, ka viņa vadītie basketbolisti neizpildīja spēles plānu, vēsta ventspilnieku mājaslapa internetā.

Jau ziņots, ka FIBA Izaicinājuma kausa pirmajā spēlē otrdien viesos "Ventspils" ar 74:86 zaudēja Beļģijas klubam "Oostende". Sērijas līdz divām uzvarām otrā spēle piektdien notiks Ventspilī.

"Pirmkārt, jāuzsver, ka pretinieku komanda bija labāka visos rādītājos. Otrkārt, mēs galīgi neizpildījām mūsu spēles plānu, līdz ar to zaudējums ir likumsakarīgs. Ja paņem tikai statistiku, tad viņi bija labāki visur – metienu realizācijā, atlēkušajās bumbās un citos elementos," teica Endzels. "Pirmā puslaika beigās pāris reizes kļūdījāmies aizsardzībā, kas arī pretiniekiem ļāva veikt izrāvienu 10:0. Visu, ko mēs tad ielaidām, atlikušajā spēlē tā arī nespējām atspēlēt. Jā, ceturtās ceturtdaļas beigās pietuvojāmies līdz -5, bet pretinieki iemeta divus tālmetienus un atjaunoja savu pārsvaru. Tobrīd iniciatīva bija mūsu pusē, bet pašu kļūdas liedza panākt pretiniekus. Divi Ostendes trīspunktu metieni un spēles liktenis bija izšķirts..."

"Ventspilī jāspēlē ar pavisam citu enerģiju un jāizpilda spēles plāns," par piektdien gaidāmo sērijas, kura ilgs līdz divām uzvarām, otro spēli sacīja treneris. "Jāspēlē labi aizsardzībā, tad arī uzbrukums aizies. Nav jākoncentrējas uz atsevišķiem [uzbrukuma] rādītājiem, kā tas bija šodien, kā rezultātā komandas modelis pajuka. Rezultāts atspoguļo visu to, kas notika laukumā."

Tikmēr "Ventspils" saspēles vadītājs kā vienu no galvenajiem neveiksmes cēloņiem minēja darbību aizsardzībā. "Galvenais, kas mūs iegāza, bija spēle viens pret viens aizsardzībā. It kā jau centāmies un viens otram palīdzējām, bet, ja tas nenotika, tad pretiniekiem bija brīvi metieni un viņi visus tos meta iekšā. Paši vainīgi. Bija iespēja arī atspēlēties, taču dabūjām divi trīspunktniekus un visas cerības pagaisa. Spēles sākumā visi pamēģināja uzmest [pa grozu], ko varbūt nevajadzēja darīt [jo metienu realizācija bija slikta], bet vairāk iet garām un tad kaut ko izspēlēt, jo šī komanda nav no tām, kas labi spēlē aizsardzībā. Mēs to nespējām izmantot."

"Līdz piektdienai jātiek skaidrībā ar aizsardzību, vairāk jāspēlē kā komandai nevis jātaisa individuālie rādītāji. Ir jāsavācas, jo sākušās sezonas svarīgākās spēles. Ostendē noteikti gribas atgriezties, tāpēc Ventspilī mēs uzvaru noteikti neatdosim, sērijas liktenis izšķirsies šeit. Šoreiz pretiniekiem viss sanāca uz "urrā", bet mums jau arī ir vieglāk spēlēt mājās savu līdzjutēju priekšā. Viņi nav neuzvarami [savā laukumā]," piebilda Strēlnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!