Foto: AP/Scanpix/LETA

Kaut pagaidām joprojām netiek ziņots, cik ilgu laiku prasīs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes Kristapa Porziņģa atlabšana pēc traumas un operācijas, paredzams, ka tie būs vismaz desmit mēneši, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

"Ir pārāk agrs, lai zinātu precīzu Kristapa Porziņģa atlabšanas laiku, jo viņš vēl nav sācis rehabilitācijas procesu. Tomēr šobrīd tiek gaidīts, ka Porziņģis būs ārā uz vismaz desmit mēnešiem," otrdien vēstīja ESPN žurnālists Aiens Beglijs.

Šāds aptuvenais atlabšanas laiks tika ziņots visu laiku. Tāpat tiek regulāri uzsvērts, ka rehabilitācija varētu ieilgt līdz pat gadam.

Kā vēstīts, otrdien Speciālās ķirurģijas slimnīcā Ņujorkā Porziņģim tika veikta krustenisko saišu operācija.

Porziņģim 18. februārī bija plānots kļūt par pirmo latviešu basketbolistu NBA Zvaigžņu spēlē. Zīmīgi, ka pēdējo dienu laikā jau vairāki starp Visu zvaigžņu spēles dalībniekiem iebalsotie spēlētāji guvuši traumas un viņus nācies nomainīt. Tieši Lebrona Džeimsa komandā no sastāva izkrituši arī Demarkuss Kazins, Džons Vols un Kevins Lavs.

Šajā sezonā Porziņģis 48 spēlēs vidēji guva 22,7 punktus. Turklāt ar vidēji 2,4 blokiem viņš ir visas līgas līderis.

Porziņģis līdz ar to nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei vasarā paredzētajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs un, visticamāk, izlaidīs arī nākamās NBA sezonas sākumu. Porziņģa un "Knicks" debitanta līmeņa līgums ir spēkā arī uz nākamo sezonu, tomēr jau šajā vasarā "Knicks" būs tiesīgi piedāvāt Porziņģim daudzu gadu kontraktu, kas varētu pietuvoties 150 miljonu dolāru apmēram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!