Finansiālu problēmu dēļ bez vadošajiem spēlētājiem palikusi Latvijas basketbola komanda Jelgavas "Zemgale". Kluba nākotne arī ir miglā tīta, vēsta "Jelgavas vēstnesis".

"Klubs ir nonācis finansiālās grūtībās, tāpēc tika pieņemts lēmums pēc šī vakara spēles atbrīvot leģionārus. Tā kā vietējie spēlētāji nav konkurētspējīgi, visticamāk, BBL vairs nespēlēsim, pat ja šovakar uzvarēsim un iekļūsim izslēgšanas spēlēs," situāciju raksturo "Zemgale" valdes priekšsēdētājs Jānis Bacāns.

Arī kluba valdes loceklis, Sporta servisa centra direktors, Juris Kaminskis apstiprina, ka situācija tiešām ir spiedīga, un klubs šobrīd vairs nevar atļauties segt piecu viesspēlētāju – Ilmāra Bergmaņa, Salvja Mētras, Jāņa Bambja, Artūra Brūniņa un Reiņa Strupoviča – dzīvošanas izmaksas un maksāt viņiem algas. Kluba vadība jau pateikusi puišiem paldies, lai viņi vēl varētu atrast darbu kādā citā klubā.

"Negribam būt kā virkne citu Latvijas basketbola klubu, kuros spēlētājiem jātiesājas, lai atgūtu nopelnīto naudu. Tāpēc godīgi pateicām, kāda ir situācija, lai viņi vēl var pagūt atrast darbu citur – spēlētāju pāreja noslēgsies 28. februārī," skaidro Bacāns. Tiesa, spēlētāji var arī palikt Jelgavas klubā, tikai jārēķinās, ka samaksāt algu viņiem par to šobrīd nevar. Lēmums par turpmāko rīcību katram spēlētājam tagad jāpieņem pašam.

Tomēr Latvijas Basketbola līgā (LBL) "Zemgale" turpinās spēlēt ar esošajiem resursiem – vietējiem spēlētājiem. Jaunus spēlētājus meklēt nav plānots – līdz sezonas beigām lielāka slodze būs līdzšinējiem LBL otrās divīzijas spēlētājiem, kuriem nāksies spēlēt gan augstākajā līmenī, gan otrajā divīzijā.

"Nepabeigt sezonu arī nevaram atļauties, jo tad tiks piemērotas soda sankcijas," piebilst Kaminskis.

Par kluba tālāko likteni, visticamāk, tiks lemts vasarā pēc sezonas beigām. Pērnvasar, noslēdzot trīs gadu sadarbības līgumu ar "Zemgale" galveno treneri Vari Krūmiņu, bija paredzēts izveidot piramīdas sistēmu un trīs gadu laikā izveidot basketbola komandu tikai no vietējiem spēlētājiem. Kluba valdes priekšsēdētājs gan uzskata, ka šobrīd komanda ir pārāk jauna un nepieredzējusi, lai veiksmīgi startētu kā LBL, tā BBL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!