Foto: LETA
Pirmdien, 17. jūlijā, Latvijas vīriešu basketbola izlase Ainara Bagatska vadībā ar Kristapu Porziņģi priekšgalā ir uzsākusi gatavošanos šāgada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas augusta beigās un septembra sākumā risināsies Turcijā.

Pirmajā treniņā Bagatska rīcībā bija 14 basketbolisti – komandas kapteinis Jānis Blūms, Porziņģis, Kristaps Janičenoks, Dāvis Lejasmeiers, Aigars Šķēle, Artūrs Ausējs, Žanis Peiners, Jānis Bērziņš, Ojārs Siliņš, Rolands Šmits, Andrejs Gražulis, Mārtiņš Meiers, Iļja Gromovs un Klāvs Čavars.

Tuvāko nedēļu laikā komandai vēl pievienosies Dāvis Bertāns, Dairis Bertāns, Jānis Strēlnieks un Jānis Timma. Vēl paplašinātajā kandidātu sarakstā bija Anžejs Pasečņiks, kurš pagājušajā nedēļā izlēma atteikt valstsvienībai šajā vasarā. Tāpat paplašinātajā sarakstā bija Ingus Jakovičs, Kaspars Bērziņš un Rolands Freimanis. Kā skaidroja Bagatskis, tad Jakovičs esot pats piezvanījis un vēlējies šajā vasarā individuāli gatavoties jaunajai sezonai, savukārt Bērziņš un Freimanis varētu tikt izsaukti tikai nepieciešamības gadījumā.

"Līdz trešdienai trenēsimies Rīgā, bet 20.jūlijā dosimies uz Ventspili, kur pastiprināta uzmanība tiks pievērsta fiziskai sagatavotībai. 28. un 29. jūlijā būs pirmās pārbaudes spēles Somijā. Pēc atgriešanās dažas dienas trenēsimies Rīgā, bet 4. un 5. augustā piedalīsimies turnīrā Klaipēdā. Pusfinālā spēlēsim ar Gruzijas izlasi, bet, atkarībā no pusfināla spēļu rezultātiem, otrajā dienā tiksimies ar Lietuvas vai Polijas vienību. No 8. augusta Rīgā būsim pilnā sastāvā un četrās pārbaudes spēlēs ar Polijas, Lietuvas, Rumānijas un Čehijas izlasēm centīsimies gan saspēlēties, gan parādīt labu basketbolu," par treniņu plāniem izteicies Bagatskis.

Pirms Eiropas čempionāta Latvija aizvadīs deviņas pārbaudes spēles, bet "Eurobasket 2017" Somijā, Izraēlā, Rumānijā un Turcijā sāksies 31. augustā. Latvija spēlēs "Stambulas grupā", kurā vēl ir mājiniece Turcija, Rio olimpiskā vicečempione Serbija, Krievija, Beļģija un Lielbritānija.

Piedāvājam jūsu uzmanībai foto ieskatu izlases pirmajā treniņā!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!