Foto: F64

Latvijas spēcīgākais dāmu basketbola klubs "TTT Rīga" sestdien Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) spēlē sestdien savā laukumā ar rezultātu 83:61 (29:10, 16:20, 16:15, 22:16) droši apspēlēja vienu no spēcīgākajām Lietuvas vienībām Kauņas "Hoptrans Sirenos".

Rīdziniecēm rezultatīvākā ar 18 punktiem bija Kate Krēsliņa, kamēr 14 punkti un desmit rezultatīvas piespēles bija Ievai Krastiņai, bet 13 punktus sameta Rūta Veidere.

"Hoptrans Sirenos" komanda ir 2016.gada Lietuvas čempione, šajā pavasarī palika otrajā vietā un arī šosezon ar Marijampoles "Sūduva" basketbolistēm cīnās par pirmo vietu tabulā.

Šajā sabraukumā rīdziniecēm gaidāms vēl viens mačs, svētdien "Elektrum" Olimpiskajā centrā spēkojoties ar Baltkrievijas komandu Minskas "Cmoki".

Tāpat šajā nedēļas nogalē vēl viens sabraukums risinās arī Turcijas pilsētā Samsunā, kurā spēlēs arī latvietes Aijas Putniņas pārstāvētā vietējā vienība "Canik".

Turnīra B apakšgrupas vadībā ar četriem panākumiem četros mačos ir tieši "TTT Rīga" vienība, kamēr "Canik" ar vienu panākumu trijās cīņās ir piektajā pozīcijā.

Tikmēr Latvijas vicečempiones "Liepājas papīrs"/LSSS ar trim panākumiem piecos dueļos atrodamas A apakšgrupas trešajā pozīcijā.

Šajā EEWBL sezonā piedalās 16 komandas no desmit valstīm, kas sadalītas divās grupās, katras apakšgrupas vienībai trīs sabraukumu laikā aizvadot viena apļa turnīru. Grupas četras labākās vienības iekļūs izslēgšanas turnīrā, bet sezonas noslēgumā notiks finālčetrinieka sacensības.

Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēcīgākās divīzijas mačā sestdien "Rīgas Stradiņa Universitāte" (RSU) ar rezultātu 63:56 (20:12, 12:13, 9:15, 22:16) savā laukumā pieveica "Liepājas papīrs"/LSSS komandu.

Šīs abas komandas turpina cīņu par otro vietu kopvērtējumā, esot uzreiz aiz Latvijas čempiones "TTT Rīga". Vienības savā starpā tikās trešo reizi šosezon un allaž uzvarējušas mājinieces.

Sestdienas duelī rezultatīvākā uzvarētājām ar 16 punktiem bija Kristīne Silarāja, bet 14 punktus sameta Zane Jākobsone-Pelse, turklāt viņas abas iepriekšējo sezonu pavadīja pretinieču rindās.

Tikmēr "Liepājas papīrs"/LSSS komandā pārliecinoši labākā ar 25 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Baltkrievijas izlases spēlētāja Marina Ivaščanka.

Vēl vienā apvienotā čempionāta mačā "TTT Rīga-Juniores" viesos svarīgā mačā ar rezultātu 75:73 (17:25, 23:17, 22:19, 13:12) pārspēja "Tallinas Universitāti".

18 sekundes pirms pamatlaika beigām "Tallinas Universitātes" basketboliste Petra Noponena ar tālmetienu izrāva neizšķirtu 73:73, bet otrā laukuma galā pēc pretinieču pārkāpuma Māra Mote iemeta divus soda metienus un nodrošināja rīdziniecēm uzvaru.

Latvijas komandā ar 20 punktiem rezultatīvākā bija Dinija Sanda Pāvelsone, bet pa 14 punktiem sameta Mote un Janeta Rozentāle, kurai arī bija 13 atlēkušās bumbas.

Mājiniecēm 27 punktus guva Noponena.

Spēcīgākajā divīzijā līderei "TTT Rīga" ir astoņas uzvaras astoņās spēlēs, kam ar desmit panākumiem 13 mačos tagad seko RSU, bet "Liepājas papīrs"/LSSS komanda savākusi desmit uzvaras.

Pie piecām uzvarām 13 spēlēs tikušas "TTT Rīga-Juniores", trīs panākumi 12 dueļos ir "Tallinas Universitātes" komandai, bet "Latvijas Universitāte" cietusi zaudējumus visās 11 aizvadītajās cīņās.

Šajā sezonā apvienotajā čempionātā komandas sadalītas divās divīzijās, lai nodrošinātu vairāk līdzvērtīgu spēļu. Elites divīzijā tiks izspēlēts sešu apļu turnīrs, bet "TTT Rīga" ar katru komandu spēlēs pa četrām reizēm, kamēr starptautiskajā divīzijā būs četri apļi.

Pirms Ziemassvētkiem elites divīzijas labākās komandas cīnīsies par Latvijas-Igaunijas kausu, bet elites divīzijas 3.-5.vietas īpašnieces, kā arī starptautiskās grupas līderes cīnīsies par Latvijas - Igaunijas līgas Izaicinājuma kausu.

Sezonu noslēgs divi izslēgšanas turnīri. Finālčetrinieka turnīrā piedalīsies elites divīzijas trīs pirmo vietu ieguvējas, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp elites grupas ceturtās vietas ieguvējām un starptautiskās divīzijas uzvarētājām. Savukārt Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas - četras labākās valsts komandas no elites divīzijas, labākā valsts komandas starptautiskajā divīzijā, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp piekto Latvijas komandu elites divīzijā un otro labāko no mūsu valsts komandām starptautiskajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!