Foto: LETA

Nākamajā nedēļā Latvijas izlasē gaidītais basketbolists Rolands Freimanis svētdien Turcijas čempionāta spēlē guva 23 punktus, taču tas nepalīdzēja viņa pārstāvētajai "Gaziantep" komandai izkļūt no zaudējumu joslas.

"Gaziantep" komanda viesos ar 84:91 (17:24, 23:24, 19:24, 25:19) zaudēja "Yesilgiresun", piedzīvojot piekto neveiksmi čempionātā pēc kārtas.

Savukārt ņemot vērā arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgu, "Gaziantep" komanda ir zaudējusi nu jau pēdējās deviņās spēlēs.

Freimanis svētdien laukumā bija 31 minūti un 11 sekundes, trāpot septiņus no desmit divpunktu metieniem un divus no pieciem trejačiem, kā arī realizējot trīs no četriem "sodiņiem". Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbas, bet maču beidza pirms laika ar piecām piezīmēm.

Latvijas izlases basketbolists bija rezultatīvākais viesu rindās, vēl 21 punktu pievienojot Viktoram Rudam, bet uzvarētājiem Kenets Bojntons un Derels Viljamss iemeta pa 19 punktiem katrs.

Tieši pirms nedēļas no amata tika atlaists "Gaziantep" ilggadējais galvenais treneris Stefans Deds, kurš šajā klubā nostrādāja iepriekšējos piecus gadus, taču arī pēc viņa atlaišanas komanda piedzīvojusi divas neveiksmes pēc kārtas.

Turcijas čempionātā "Gaziantep" ar vienu uzvaru septiņās spēlēs ir 14.vietā starp 16 komandām, kamēr FIBA Čempionu līgas B grupā, kur spēlē arī Latvijas klubs "Ventspils", tā sešās cīņās guvusi divus panākumus un ir sestā starp astoņām vienībām.

Šonedēļ tika paziņots, ka Freimanis ir iekļauts Latvijas izlases sastāvā, lai nākamajā nedēļā 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs tiktos ar Turciju un Zviedriju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!