Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Rolands Freimanis svētdien guva 24 punktus VTB Vienotās basketbola līgas mačā, taču tas neglāba viņa un Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev" no zaudējuma.

"Kalev" savā laukumā ar 77:91 (24:26, 18:17, 19:29, 16:19) piekāpās Krievijas klubam Saratovas "Avtodor".

Lai gan pirmais puslaiks starp abām komandām noslēdzās ar 43:42 par labu Saratovas "Avtodor", Tallinas vienība "salūza" otrajā puslaikā, nespējot pat iesaistīties cīņā par uzvaru.

Šķēle šajā duelī nepiedalījās, bet Freimanis 36 minūšu un septiņu sekunžu laikā iemeta septiņus no 17 divpunktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat latvieša rēķinā astoņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, divas piezīmes un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 24 efektivitātes punktiem.

Freimanis kļuva par mača rezultatīvāko basketbolistu.

Jau vēstīts, ka iepriekš Freimanis kļuva par 12.kārtas vērtīgāko basketbolistu.

"Kalev" komanda ar 12 spēlēs izcīnītiem pieciem panākumiem VTB Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem devīto vietu.

Zīmīgi, ka Tallinas vienība jau pirms sezonas vidus tikusi pie tikpat panākumiem kā iepriekšējās divās Vienotās līgas sezonās kopā.

Freimanis "Kalev" komandai pievienojās oktobra izskaņā. Līgums ar basketbolistu noslēgts uz trim mēnešiem ar iespēju to pagarināt uz atlikušo sezonas daļu. Tiesa, labāka piedāvājuma gadījumā Freimanis Igaunijas klubu var atstāt.

Iepriekš 26 gadus vecais latvietis tika atzīts arī par Baltijas Basketbola līgas (BBL) novembra vērtīgāko spēlētāju.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties Lietuvas vienības un Polijas komanda Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!