Foto: F64

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis sestdien guva astoņus punktus Turcijas augstākās līgas spēlē, bet viņa pārstāvētā Ušakas "Muratbey" vienība viesos ar 75:85 (22:18, 16:21, 15:21, 22:25) zaudēja Karšijakas "Pinar".

Freimanis spēlēja vien 12 minūtes un 19 sekundes, taču no spēles bija nekļūdīgs, jo trāpīja pa vienam divpunktu un trīspunktu metienam. Savukārt soda metienu līnijas uzbrucējs realizēja trīs no četrām iespējām.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un bloķēja vienu metienu, nopelnot arī četras piezīmes.

"Muratbey" sastāvā 18 punktus iemeta D'Andželo Herisons, bet uzvarētājiem 24 punktus guva Mateušs Ponitka.

Vietējā čempionātā "Muratbey" cietusi jau četrus zaudējumus pēc kārtas.

Pirmdien kārtējo maču Turcijas čempionāta ietvaros aizvadīs arī latvieša Daira Bertāna pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Doguš", ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu. Šī vienība uzņems Ankaras "TED Kolejliler" vienību.

Ar sešām uzvarām sešās spēlēs Turcijas čempionāta līderes ir Stambulas "Anadolu Efes" un Bandirmas "Banvit", kamēr "Dariššafaka Doguš" ar trim panākumiem sešās spēlēs ir astotā. Tikmēr "Muratbey" septiņos mačos izcīnījusi divas uzvaras, kas tai dod 14. vietu 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!