Foto: F64

Latvijas čempionvienībai basketbolā "VEF Rīga" katrā mačā uz spēles ir vieta izslēgšanas turnīrā, tāpēc basketbolisti ir motivēti, uzsver rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas mačā savā laukumā ar rezultātu 94:90 (21:27, 25:19, 29:17, 19:27) pārspēja "Ņižņij Novgorod" komandu.

Rīgas komanda pēc uzvaras ar septiņiem panākumiem 19 mačos pakāpusies uz astoto vietu kopvērtējuma tabulā.

"Nebija tā pati labākā spēle, bet izdevās izcīnīt uzvaru, kas ir pats svarīgākais. Neskatoties uz kļūdām, jo īpaši aizsardzībā, basketbolisti spēlēja ar lielu pašatdevi un cīņassparu. Labi nospēlējām mača beigas - uz spēles ir dalība izslēgšanas turnīrā, tāpēc motivācija ir augsta. Visi grib sasniegt kāroto mērķi," turnīra rīkotāji citē Gailīti.

Tikmēr Ņižņijnovgorodas vienības galvenais treneris Zorans Lukičs pauda, ka mačs bijis ļoti grūts.

"Otrajā puslaikā pieļāvām pārāk daudz kļūdu, kas arī izšķīra mača likteni. Visi centās, nevaru nevienam pārmest cīņasspara trūkumu. Tomēr, ja ielaid 94 punktus, grūti izcīnīt uzvaru," secināja Lukičs.

Ar šo maču rīdzinieki noslēdza piecu spēļu mājas sēriju Vienotajā līgā, bet turpinājumā gaidāmas divas cīņas viesos pret Kazaņas "Unics" un Saratovas "Avtodor".

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!