Foto: F64

Latviešu speciālists Agris Galvanovskis pametis Ukrainas basketbola kluba "Mykolaiv" galvenā trenera amatu, abpusēji vienojoties par līguma laušanu, informē komanda.

Novembra vidū trenera aģents Raivis Ušackis pavēstīja, ka "Mykolaiv" klubā jau kādu laiku netiek maksātas algas ne spēlētājiem, ne treneriem, turklāt Galvanovskis esot piekritis savu atalgojumu pagaidīt, lai to vispirms saņemtu basketbolisti. Tiesa, komanda kavējas ar izmaksām ne tikai par pagājušo sezonu, bet arī par šo.

Klubs apstiprinājis, ka par iemeslu līguma laušanai ir tā nespēja izpildīt savas finansiālās saistības, piebilstot, ka treneris devies atpakaļ uz Latviju.

Iepriekš šomēnes "Mykolaiv" komandai tika piešķirts tehniskais zaudējums par neierašanos uz spēli ar čempionvienību Kijevas "Budiveļņik". Vienībai nebija pietiekošu līdzekļu, lai segtu šī mača ceļa izdevumus.

Iepriekš trenera aģents risinājis sarunas par karjeras turpināšanu ar aptuveni sešu dažādu valstu klubiem.

Pašlaik 42 gadus vecais Galvanovskis par "Mykolaiv" galveno treneri kļuva 2012.gada vasarā, pirmajā sezonā to vietējā čempionātā aizvedot līdz desmitajai vietai, bet šajā pavasarī - līdz septītajai. Vēlāk sekojošajās izslēgšanas spēlēs gan neizdevās pārvarēt pirmo kārtu jeb ceturtdaļfinālu, kad nācās atzīt čempiones Kijevas "Budiveļņik" pārākumu.

Šo sezonu "Mykolaiv" uzsākuši ar astoņām uzvarām 14 spēlēs, kas ļauj ieņemt trešo vietu Ukrainas čempionāta kopvērtējuma tabulā.

Pirms pievienošanās Ukrainas komandai Galvanovskis vadīja "Liepājas lauvas" komandu, divas reizes palīdzot tai izcīnīt bronzas godalgas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL).

Galvanovskis savas spēlētāja karjeras norietā bija Gulbenes ASK/"Buki" vienības spēlējošais treneris, bet vēlāk arī komandas galvenais treneris. Pēc tam viņš bija "Ventspils" vienības otrais treneris, bet no 2008.gada vasaras līdz 2009.gada decembrim Galvanovskis bija "Ventspils" galvenais treneris, palīdzot komandai kļūt par Latvijas čempioniem.

Savas karjeras laikā speciālists divos Eiropas čempionātos vadījis arī Latvijas U-20 izlasi, turklāt savulaik divus gadus bija arī Ainara Bagatska palīgs Latvijas pieaugušo izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!