Foto: AFP/Scanpix

Spāņu basketbolists Po Gasols tomēr piedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlē, kurā aizstās traumu guvušo Čikāgas "Bulls" komandas biedru Džimiju Batleru.

Gasolam tikai nieka 360 balsis pietrūka, lai viņš tiktu iebalsots Austrumu konferences starta pieciniekā, taču spāņu zvaigzne balsojumā garo spēlētāju konkurencē palika ceturtais aiz Lebrona Džeimsa no Klīvlendas "Cavaliers", Indiānas "Pacers" pārstāvja Pola Džordža un Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa Ņujorkas "Knicks" komandas biedra Karmelo Entonija.

Gasolu dalībnieku vidū neiekļāva arī NBA klubu treneri, taču komandas biedra trauma viņam tomēr ļaus piedalīties savā sestajā NBA Visu zvaigžņu spēlē, jo Austrumu konferences komandā viņu iekļāva līgas komisārs Adams Silvers.

Batleram ir sastieptas kreisā ceļgala saites, tāpēc viņš nevarēs spēlēs trīs līdz četras nedēļas.

Kā zināms, Porziņģis līdzjutēju balsojumā palika sestais Austrumu konferences garo spēlētāju konkurencē, jo viņam pietrūka gandrīz 100 000 balsu līdz trešajai vietai. Tomēr jaunais talants dosies uz spēles norises vietu Toronto, jo piedalīsies NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē, kurā sacenšas spilgtākie pirmgadnieki un labākie no spēlētājiem, kas NBA aizvada otro sezonu.

Tajā Porziņģis pārstāvēs Starptautisko komandu, kura spēlēs pret ASV jaunajām zvaigznēm.

NBA Visu zvaigžņu spēle norisināsies svētdien 14.februārī un to tiešraidē translēs LTV 7.kanāls. Spēle pēc Latvijas laika sāksies plkst.3.30 naktī uz pirmdienu.

Savukārt Uzlecošo zvaigžņu mačs norisināsies piektdien, bet pēc Latvijas laika tas paredzēts naktī uz sestdienu - plkst.4. Šo maču LTV nepārraidīs tiešraidē, taču to būs iespējams vērot ierakstā LTV 7.kanālā sestdien plkst.19 pēc Latvijas laika.

Savā debijas sezonā Porziņģis līdz šim 53 spēlēs vidēji guvis 13,8 punktus, kas ir trešais labākais rezultāts "Knicks" rindās, un izcīnījis vidēji 7,7 atlēkušās bumbas, esot otrs labākais savā komandā. Tāpat viņš ir veiksmīgākais metienu bloķētājs savā vienībā, vidēji spēlē izpildot 1,9 blokus.

Pērnās sezonas NBA Visu zvaigžņu spēlē Ņujorkā Rietumu konferences komanda ar 163:158 uzveica Austrumu konferences vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!