Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Goldensteitas "Warriors" komanda jau ceturto gadu pēc kārtas sasniedza Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra finālu, Rietumu konferences izšķirošajā - septītajā - spēlē izbraukumā ar 101:92 (19:24, 24:30, 33:15, 25:23) pārspējot Hjūstonas "Rockets"

Sērijā līdz četriem panākumiem "Warriors" uzvarēja ar 4-3.

Līdz ar to NBA finālā "Warriors" jau ceturto gadu pēc kārtas sacentīsies pret Klīvlendas "Cavaliers" ar Lebronu Džeimsu priekšgalā.

Šīs spēles pirmajā puslaikā iniciatīva piederēja "Rockets" komandai, kas spēja iegūt pat 15 punktus pārsvaru, tomēr otrajā puslaikā cīņas gaita kardināli mainījās, jo apgriezienus uzņēma "Warriors" līderi Stefans Karijs un Kevins Durants.

Tieši Karija un Duranta precīzie tālmetieni ļāva visiem trešajā ceturksnī veikt atspēlēšanos un pārņemt vadību, kas beigās tā arī netika vairs pazaudēta.

Durants šo maču noslēdza ar 34 punktiem, kamēr Karijs pievienoja 27 punktus, desmit rezultatīvas piespēles un deviņas atlēkušās bumbas. Vēl 19 punktus iemeta Klejs Tompsons.

"Basketbols ir 48 minūšu spēle. Lai arī cik slikti mēs sākumā nespēlētu, vienmēr būs brīdis, kad varēsim visu pagriezt uz otru pusi," pēc iekļūšanas NBA finālā izteicās Karijs. "Otrais puslaiks mūsu izpildījumā bija neticams."

Savukārt "Rockets" sastāvā nespēlēja sērijas piektajā mačā traumu guvušais Kriss Pols, bet rezultatīvākais mājiniekiem ar 32 punktiem bija Džeimss Hārdens, kamēr 23 punkti Ērikam Gordonam.

Tiesa, "Warriors" komandai tikmēr šajā mačā nācās iztikt bez Andrē Igudalas.

"Rockets" vienība vēl pēc piektās spēles sērijā atradās vadībā ar 3-2, tomēr izšķirošo ceturto uzvaru tā arī nespēja izcīnīt.

"Nevaru būt lepnāks par savu komandu. Tā nekad nepadevās. Šosezon nespējām tikt pāri "Warriors" barjerai. Vasarā atpūtīsimies un mēģināsim no jauna nākamajā sezonā," pauda "Rockets" galvenais treneris Maiks D'Antoni.

NBA finālsērija sāksies ceturtdien.

Kā ziņojām, "Cavaliers" basketbolisti Austrumu konferences finālsērijā ar 4-3 uzvarēja Bostonas "Celtics".

Pērn par čempioni tika kronēta "Warriors", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!