Foto: F64

Latvijas basketbolists Raitis Grafs pievienojies Igaunijas čempionāta komandai Rakveres "Tarvas", Igaunijas medijiem apstiprinājusi vienība.

Grafs pievienojies diviem citiem Latvijas basketbolistiem, kuri uz "Tarvas" komandu pārcēlās jūlijā - Mārim Ļaksam un Kristam Pīterniekam.

Igaunijas mediji ziņo, ka Grafs kļuvis par kluba visu laiku apmaksātāko spēlētāju, tomēr konkrētas summas netiek minētas.

Grafs pagājušo sezonu uzsāka Kipras augstākās līgas komandā Limasolas "Apollon", kuru trenēja latviešu speciālists Igors Miglinieks. Tomēr viņa un arī latvieša Raimonda Gabrāna pārstāvētā komanda vietējā čempionāta izslēgšanas spēlēs nepārvarēja pusfināla kārtu.

Pēc tam 31 gadu vecais Grafs pievienojās Lietuvas klubam "Šiauliai", aizvadot statistiski veiksmīgu sezonas noslēgumu.

Savukārt sezonu pirms tam Grafs pavadīja pat trīs klubos - "VEF Rīga", "Barons/O!Karte" un Slovākijas vienībā Nitras SPU.

Grafs netika iekļauts Latvijas izlases sastāvā dalībai pagājušā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet ar izlasi viņš līdz šim piedalījies četros kontinenta finālturnīros.

Kā ziņots, pēdējos gados daudzu latviešu basketbolistu iecienītā "Tarvas" komanda pagājušajā sezonā izcīnīja Igaunijas čempionātā bronzas medaļas, kā arī palika otrajā vietā Baltijas Basketbola līgas (BBL) Izaicinājuma kausā.

Nākamajā sezonā "Tarvas" spēlēs arī Eiropas Izaicinājuma kausā, ko uzsāks no kvalifikācijas, tiekoties ar Turcijas komandu "Tofas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!