Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Blūms noslēdzis līgumu ar Spānijas augstākās līgas klubu Bilbao "Irubentia Basket".

"Irubentia" klubs jau kādu laiku meklēja saspēles vadītāju, līdz panāca vienošanos ar Blūmu. Līgums noslēgts pēc sistēmas 1+1, un paredzams, ka Blūms Bilbao komandā ieņems pamatsastāva saspēles vadītāja vietu.

Aizvadītajā sezonā Bilbao klubs Spānijas čempionātā regulārajā sezonā ieņēma sesto vietu 18 komandu konkurencē, izcīnot 21 uzvaru un piedzīvojot 13 zaudējumus. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā ar 0-2 zaudēja "AXA Barcelona" komandai.

2008./2009.gada sezonā "Irubentia Basket" klubs piedalīsies otrajā spēcīgākajā Eiropas basketbola klubu turnīrā Eiropas kausā (līdz šim ULEB kausa izcīņā), sacensības uzsākot no otrās kvalifikācijas kārtas.

Bilbao klubs tiesības piedalīties Eiropas kausā ieguva ceturtdien, jo finansiālu grūtību dēļ dalību no turnīra atsauca cita Spānijas vienība "Girona", kas nepiedalīsies arī Spānijas čempionātā 2008./2009.gada sezonā.

Aizvadītajā sezonā Blūms pārstāvēja Itālijas komandu Neapoles "Eldo".

Jau ziņots, ka līgumu ar Spānijas komandu noslēdza arī Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Kristaps Valters, kurš pievienojās "Fuenlabrada" vienībai, ceturtdien vēstīja "diena.lv".

Līgums ar Valteru noslēgts pēc sistēmas 1+1, un viņam tiekot komandā solīta pamatsastāva saspēles vadītāja vieta.

Jau ziņots, ka Valters traumas dēļ nepiedalījās izlases pārbaudes spēlēs Krievijā un Spānijā, bet tagad viņš savu veselības stāvokli raksturo kā normālu un no 1.augusta piedalīsies izlases treniņnometnē Ventspilī.

"Fuenlabrada" klubs pagājušajā sezonā Spānijas čempionātā ierindojās 13.vietā 18 komandu konkurencē, izcīnot 13 uzvaras un piedzīvojot 21 zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!