Foto: DELFI

Lietuvas basketbola treneris Šarūns Jasikēvičs vēl uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar lietuviešu klubu Kauņas "Žalgiris", ziņo klubs.

"Kauņas komandā ir lieliska sistēma, lai es attīstītos kā treneris," kluba mājaslapā citēts Jasikēvičs. "Šeit ir mana zeme, mana ģimene un mājas, kur es jūtos novērtēts. Mums ir skaista basketbola arēna un ideāla infrastruktūra un kopā ar kluba vadību mēs turpināsim attīstīties."

Iepriekš ASV medijā ESPN izskanēja informācija, ka par Jasikēviča trenera pakalpojumiem interesi izrādīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Toronto "Raptors", taču šai vienībai viņš nepievienojās.

Aizvadītajā sezonā viņš palīdzēja "Žalgiris" uzvarēt Lietuvas čempionātā un sensacionāli aizkļūt līdz ULEB Eirolīgas finālčetrinieka sacensībām, kur Lietuvas vienība palika trešajā vietā.

Pašlaik 42 gadus vecais Jasikēvičs kopš 2014.gada bija "Žalgiris" galvenā trenera palīgs, bet pirms diviem gadiem viņš tika iecelts par galveno treneri, kad no amata tika atlaists Gintars Krapiks.

Par basketbolista karjeras beigām Jasikēvičs paziņoja 2014.gada vasarā.

Jasikēvičs spēlētāja karjeras laikā bija viens no ievērojamākajiem ULEB Eirolīgas basketbolistiem. Viņš ir vienīgais spēlētājs, kuram izdevies izcīnīt šī turnīra čempiona titulu, spēlējot trīs dažādos klubos. Pirmais tika iegūts 2003.gadā ar Spānijas komandu "Barcelona", gadu vēlāk viņš trofeju ieguva ar Izraēlas vienību Telavivas "Maccabi", kā arī kļuva par pirmo spēlētāju, kurš izcīnīja divus Eirolīgas čempiona titulus pēc kārtas.

Paliekot Telavivas komandā, viņš palīdzēja tai izcīnīt šo titulu arī nākamajā gadā, kļūstot par pirmo spēlētāju vai treneri, kurš kopš 1991.gada ir triumfējis trīs reizes pēc kārtas. Neapstājoties pie sasniegtā, 2009.gadā lietuvietis palīdzēja arī Atēnu klubam "Panathinaikos" no Grieķijas kļūt par Eirolīgas čempioniem.

Karjeras laikā viņš uzvarējis Slovēnijas, Spānijas, Izraēlas, Grieķijas, Turcijas un Lietuvas čempionātos.

Tāpat Indiānas "Pacers" un Goldensteitas "Warriors" komandu rindās Jasikēvičs laikā no 2005. līdz 2007.gadam aizvadīja 148 spēles NBA.

Arī spēlējot Lietuvas valstsvienībā, Jasikēvičs nepalika bez lieliem panākumiem. 2003.gadā Lietuvas basketbola izlases sastāvā viņš triumfēja Eiropas čempionātā, turklāt kļuva par šī turnīra vērtīgāko spēlētāju. Tāpat viņš 2000.gadā Sidnejas olimpiskajās spēlēs tika pie bronzas godalgas, kā arī 2007.gada Eiropas čempionātā izcīnīja trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!