Foto: Publicitātes foto

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien "Jēkabpils" basketbolisti grūtā cīņā ar rezultātu 89:84 (20:9, 19:22, 16:17, 34:36) savā laukumā pieveica "Barons kvartāls" komandu.

Līdz ar to divkārtējā LBL bronzas medaļniece "Jēkabpils" sērijā līdz trim uzvarām izvirzījusies vadībā ar rezultātu 1-0.

Uzvarētājiem ar 16 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Roberts Stumbris, bet ar 15 punktiem atzīmējās Rinalds Sirsniņš.

Tikmēr "Barons kvartāls" pārliecinoši labākie bija divi leģionāri - 29 punktus guva Tailers Larsons, bet 20 punkti un deviņas bumbas zem groziem bija Tauram Jogelam.

"Jēkabpils" maču uzsāka lieliski aizsardzībā un pirmajās septiņās ar pusi minūtēs ielaida vien piecus punktus, izvirzoties vadībā ar 14:5. Turpinājumā Pāvela Veselova un Rinalda Sirsniņa tālmetieni panāca 20:7, turklāt Veselovs trāpīja savu pirmo trejaci šosezon LBL turnīrā.

Pirmās ceturtdaļas beigās "Barons kvartāls" divus punktus atguva, turklāt iemeta arī pirmos sešus otrajā periodā. Otrās ceturtdaļas vidū viesi pietuvojās līdz pat 24:28, tomēr tuvāk pretinieki nelaida un lielākoties saglabāja aptuveni desmit punktu pārsvaru. Pēc spēles pirmās puses "Jēkabpils" bija priekšā ar 39:31.

Otrā puslaika ievadā jau "Barons kvartāls" ilgstoši noturēja pretiniekus uz pieciem punktiem, veicot izrāvienu 14:5 un pārņemot vadību ar 45:44. Tomēr "Jēkabpils" ātri vien atkal bija priekšā un trešo ceturtdaļu noslēdza ar 55:48, turklāt ceturtā perioda sākuma daļā pēc Edgara Štelmahera tālmetiena ieguva arī 11 punktu pārsvaru (63:52).

Arī šis pārsvars komandai nebija ilgi un ceturtās ceturtdaļas ceturtajā minūtē Tailers Larsons ar tālmetienu jau samazināja "Barons kvartāls" deficītu vien līdz 62:64. Izšķirošajās minūtēs "Jēkabpils" saglabāja 2-4 punktu pārsvaru un svarīgs moments bija, kad pusotru minūti pirms pamatlaika beigām strīdīgā epizodē "Barons kvartāls" basketbolists Deniss Krestiņins saņēma piekto piezīmi, turklāt viesu soliņam tika piešķirtas divas tehniskās piezīmes, kas nozīmēja, ka Jānim Antropam bija iespēja izpildīt trīs soda metienus un viņš tos visus realizēja, rezultātam kļūstot 77:72.

Larsons vēl samazināja viesu deficītu līdz 74:77, bet desmit sekundes pirms beigām viņa tālmetiens arī panāca 81:85, tomēr visi viesu centieni izglābties noslēdzās neveiksmīgi.

"Rezultāts bija līdzīgs gandrīz visu spēli. Vairāk vai mazāk bijām vadībā, bet bija grūti visu laiku noturēt pārsvaru," "Jēkabpils" komanda citē Stumbri.

"Iesākām labi, bet pēc tam arī pretinieks ieskrējās un mēs pieļāvām dažas kļūdas. Tomēr tas šobrīd vairs nav svarīgi, jo esam uzvarējuši," pauda cits "Jēkabpils" spēlētājs Pāvels Veselovs. "Tagad jādomā par nākamo maču, jo vēl neko lielu neesam izdarījuši, tikai pamatus ielikuši. Svētdien svarīgi būs labi nospēlēt aizsardzībā, būt visu laiku fokusā un gūt uzvaru."

Nākamais abu komandu mačs svētdien risināsies Rīgā. Pusfinālā šī dueļa spēcīgākā komanda tiksies ar regulārās sezonas uzvarētāju "Ventspils". Zīmīgi, ka ventspilnieki regulārās sezonas pēdējos divos mačos tikās tieši ar "Barons kvartāls" un "Jēkabpili" un piedzīvoja divus zaudējumus.

Regulārajā sezonā abas komandas izcīnīja ceturto un piekto vietu, par panākumu vairāk gūstot jēkabpiliešiem, bet savā starpā tās četros mačos uzvaras dalīja uz pusēm.

"Jēkabpils" komanda 2014. un 2015. gadā izcīnīja LBL bronzas medaļas, bet pērn pirmoreiz vēsturē palika ārpus LBL labāko sešnieka. Tikmēr Rīgas komanda iepriekšējās sezonās 16 reizes iekļuvusi līgas labāko komandu četriniekā, bet pēdējo reizi ceturtdaļfināla barjeru pārvarēja 2013. gadā, kad sērijā ar 2-0 uzveica tieši "Jēkabpili" un sezonu noslēdza ceturtajā vietā. 2015. gadā rīdzinieki ceturtdaļfinālā ar 0-3 piekāpās "Liepāja"/"Triobet" komandai, bet pērn arī palika ārpus "play-off".

Otrajā LBL ceturtdaļfināla sērijā, kas sāksies piektdien, tiksies "Valmiera"/ORDO un "Liepāja"/"Triobet" vienības, bet pusfinālā tās uzvarētāju jau gaida "VEF Rīga" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!