Foto: Lāsma Irša ; facebook.com/JekabpilsBK
"Jēkabpils" un "Liepāja"/"Triobet" komandas ceturtdien guva uzvaras "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlēs, pārspējot sacensību vienīgās vienības, kas nav no Baltijas.

"Jēkabpils" ar rezultātu 94:46 (28:12, 20:9, 17:14, 29:11) savā laukumā neatstāja cerības uz panākumu Mogiļevas "Borisfen" no Baltkrievijas.

Uzvarētājiem pa 16 punktiem iemeta Kristaps Miglinieks un Jurijs Aleksejevs, kuram bija arī deviņas bumbas zem groziem, bet ar 13 punktiem atzīmējās Edgars Štelmahers un Jānis Antrops.

Abu komandu pirmajā mačā oktobra beigās "Jēkabpils" sagrāva sacensību pastarīšus ar 104:60.

"Jēkabpils" iepriekšējos divus mačus bija aizvadījuši neveiksmīgi, divas reizes zaudējot pagarinājumā. BBL čempionātā pagājušajā nedēļā viņi viesos sīvā cīņā ar 103:104 zaudēja B apakšgrupas līderei Pasvāles "Pieno žvaigždes", piedzīvojot vien otro neveiksmi turnīrā. Savukārt vēl pirms tam "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) pagarinājumā ar 71:78 atzina pastarītes "Latvijas Universitāte" pārākumu.

Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" komanda savā laukumā ar 89:75 (20:12, 26:20, 18:32, 25:11) salīdzinoši droši apspēlēja Kazahstānas klubu Atirau "Barsi".

Šeit uzvarētājiem ar 19 punktiem izcēlās Latīfs Makmalans, bet 18 punkti, 11 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles bija Malkolmam Grifinam. Tikmēr ar 14 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Artjoms Butjankovs.

Arī liepājniekiem pirms šī mača bija divu zaudējumu sērija - pagājušajā nedēļā BBL čempionātā viņi aizraujošā cīņā pagarinājumā ar rezultātu 106:111 piekāpās "Barons kvartāls" vīriem, bet pēc tam sestdien LBL čempionātā ar 53:71 cieta sagrāvi pret "Ogre"/"Kumho Tyre" komandu.

Savukārt "Barsi" pirmo šīs sezonas spēli BBL čempionātā aizvadīja vien otrdien, ar rezultātu 60:94 saņemot pērienu no Ķēdaiņu "Ņevežis" basketbolistiem.

Baltkrievijas un Kazahstānas komandas turnīrā piedalās ar nosacījumu, ka visas spēles aizvada pretinieku laukumā.

Jau ziņots, ka trešdien četru Latvijas klubu savstarpējos dueļos "Barons kvartāls" mājās ar rezultātu 86:64 uzvarēja "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, bet "Valmiera"/ORDO viesos ar 71:65 pārspēja "Ogre"/"Kumho Tyre" basketbolistus.

A apakšgrupas vadībā ir Ķēdaiņu "Ņevežis" no Lietuvas, Raplas "Avis" no Igaunijas un "Barons kvartāls" komandas, kam ir pa piecām uzvarām septiņos mačos. Tikmēr "Liepāja"/"Triobet" kontā ir četras uzvaras septiņās spēlēs, bet divus panākumus guvusi "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, kurai ar vienu panākumu seko Pērnavas "Port of Parnu" no Igaunijas. Tikmēr Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" ir zaudējis abos mačos.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar septiņām uzvarām astoņos mačos ir Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigždes", ar sešām uzvarām astoņos mačos seko "Jēkabpils", bet "Valmiera"/ORDO kontā ir pieci panākumi septiņās cīņās. Pie četrām uzvarām tikusi "Ogre"/"Kumho Tyre" vienība, trīs panākumi ir Tallinas TTU, divi Rakveres "Tarvas"/"Palmse Metall", bet Mogiļevas "Borisfen" basketbolisti zaudējuši visos astoņos aizvadītajos mačos.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startēs Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā - arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!