Foto: DELFI

Vienai no labākajām latviešu basketbolistēm Anetei Jēkabsonei-Žogotai, kura guvusi smagu ceļgala traumu, ceturtdien Vācijas pilsētā Minhenē veikta sekmīga operācija, pastāstīja viņas pārstāvētās Krievijas čempionvienības Jekaterinburgas UGMK direktors Maksims Rjabkovs.

Paredzams, ka Jēkabsones-Žogotas atveseļošanās laiks ilgs sešus mēnešus.

Kā zināms, Jēkabsone-Žogota pagājušajā mēnesī spēles laikā pārrāva kreisā ceļgala priekšējās krusteniskās saites.

"Ceturtdien Jēkabsonei-Žogotai tika veikta sekmīga operācija vienā no Minhenes klīnikām," izteicās Rjabkovs. "Operācija parādīja, ka sākotnējā diagnoze bija pareiza - kreisā ceļgala priekšējās krusteniskās saites plīsums, taču, paldies Dievam, sānu saites bija tikai sastieptas, nevis pārrautas."

"Pēc Jēkabsoni-Žogotu operējušā ārsta vārdiem, atveseļošanās laiks aizņems apmēram sešus mēnešus. Ja viss noritēs pēc plāna, tad pilnīgu viņas atgūšanos varam gaidīt augusta vidū, kad sāksies pirmssezonas treniņnometne," atzina Rjabkovs.

Tāpat Rjabkovs izteica nožēlu, ka latviete guva tik smagu traumu "vienā no savām labākajām sezonām karjerā".

"Viņa bija viena no komandas līderēm gan gūto punktu skaita ziņā, gan izpildītajās rezultatīvajās piespēles. Viņa bija ļoti uzticama aizsardzībā, jo Anete ir pašaizliedzīga spēlētāja," cildinošus vārdus par Jēkabsoni-Žogotu teica UGMK komandas direktors.

Jau vēstīts, ka UGMK kā latvietes aizvietotāju līdz sezonas beigām piesaistījusi Šaju Doronu, kura kļuva par pirmo Izraēlas basketbolisti, kas spēlējusi Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA).

Šo sezonu Dorona sāka Izraēlas komandā Ramlas "Elitzur", kuras sastāvā FIBA Eiropas kausa turnīrā 30 vidēji nospēlētajās minūtēs guva 18 punktus.

UGMK komanda kvalificējusies FIBA Eirolīgas astotdaļfinālam, kurā to sagaida spēkošanās ar Slovākijas vienību Košices "Good Angels".

Astotdaļfināla sēriju uzvarētājas un "Final 8" turnīra rīkotājas Stambulas "Galatasaray Medical Park" no 2012.gada 28.marta līdz 1.aprīlim četru dienu turnīrā izspēlēs ceturtdaļfinālus, pusfinālus un finālmačus, noskaidrojot jaunās FIBA Eirolīgas čempiones.

Kā ziņots, šīs sezonas 13 FIBA Eirolīgas turnīra spēlēs Jēkabsone-Žogota vidēji guva 11,2 punktus, izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas un veica 2,1 rezultatīvu piespēli.

Savukārt Krievijas čempionātā, kur UGMK ar 12 panākumiem 13 spēlēs šobrīd ieņem otro vietu, latviete deviņos mačos vidēji guva 13,9 punktus un veica 3,9 rezultatīvas piespēles.

2007.gada Eiropas labākā basketboliste Jēkabsone-Žogota pagājušo sezonu noslēdza Turcijas komandā Stambulas "Fenerbahce", palīdzot tai uzvarēt Turcijas čempionātā, bet pirms šīs sezonas viņa pievienojās UGMK vienībai.

Savukārt pagājušās sezonas pirmo pusi 28 gadus vecā Jēkabsone-Žogota aizvadīja Krievijas komandā Maskavas apgabala "Sparta&K", kas ir UGMK sīvākā konkurente.

Jēkabsone-Žogota Krievijā spēlēja arī iepriekš, kad no 2006. līdz 2009.gadam pārstāvēja Maskavas "Dinamo" komandu, bet pēc tam pievienojās "Sparta&K" vienībai, kuras sastāvā reizi uzvarēja arī FIBA Eirolīgā.

Tāpat Jēkabsone-Žogota divas sezonas aizvadījusi Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandā Konektikutas "Sun", bet pagājušajā vasarā tai nepalīdzēja. Basketboliste vasarā nepalīdzēja arī Latvijas sieviešu valstsvienībai Eiropas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!