Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota trešdien traumas dēļ nepabeidza FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas otrās kārtas maču, kurā viņas pārstāvētā Krievijas komanda Jekaterinburgas UGMK spēkojās ar Francijas vienību "Bourges Basket", kurā spēlē arī latviete Ieva Kubliņa.

Aizvadītajā cīņā UGMK izcīnīja uzvaru savā laukumā ar rezultātu 68:50 (19:13, 19:10, 17:9, 13:18).

Jēkabsone-Žogota laukumu atstāja sešas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām un atlikušajā cīņas laikā vairs nespēlēja.

Pagaidām nav zināms, cik nopietns ir latvietes savainojums.

Krievijas mediji vēsta, ka Jēkabsone-Žogota guvusi potītes traumu. Tikmēr UGMK komandas menedžeris Sergejs Rjabkovs pirmā puslaika pārtraukumā Krievijas kanālam "NTV+" atzina, ka sīkāk par latvietes savainojumu būs zināms ceturtdien, kad viņai tiks veikta padziļināta medicīniskā apskate.

Jēkabsone-Žogota šajā spēlē paspēja nospēlēt piecas minūtes un 47 sekundes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot abus soda metienus.

Savukārt Kubliņa laukumā pavadīja 29 minūtes un 49 sekundes, iekrājot divus punktus un izcīnot piecas atlēkušās bumbas.

Šī UGMK komandai bija otrā uzvara divās aizvadītajās FIBA Eirolīgas turnīra spēlēs, bet "Bourges Basket" piedzīvoja pirmo zaudējumu divos mačos.

Kā ziņots, FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupā spēlē arī Aijas Putniņas pārstāvētā Lietuvas komanda Kauņas "Vici-Aistes". Savukārt B apakšgrupā cīnās latviešu Elīnas Babkinas un Zanes Tamanes pārstāvētā Turcijas vienība Stambulas "Fenerbahce", kuru šajā sezonā vada bijušais Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks, kā arī Aijas Brumermanes pārstāvētā Itālijas čempionvienība Skio "Famila Wuber".

Šosezon FIBA Eirolīgas turnīrā spēlē 23 komandas, kas izkārtotas trijās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas 15 labākās vienības, tostarp arī finālastoņnieka jeb "Final 8" turnīra saimnieces, iekļūs izslēgšanas spēlēs.

FIBA Eirolīgas "Final 8" turnīra mājvieta tiks noteikta sezonas gaitā.

Izslēgšanas spēlēs 14 komandas, ņemot vērā pirmajā posmā sasniegto bilanci, tiks sadalītas septiņos astotdaļfināla pāros, kas sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Pēc tam astotdaļfināla sēriju uzvarētājas un "Final 8" turnīra rīkotājas no 2012.gada 28.marta līdz 1.aprīlim četru dienu turnīrā izspēlēs ceturtdaļfinālus, pusfinālus un finālmačus, noskaidrojot jaunās FIBA Eirolīgas čempiones.

Jau vēstīts, ka FIBA Eirolīgas turnīrā šosezon nepiedalās iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas turnīrā startēja četras sezonas pēc kārtas, bet ne reizi nespēja pārvarēt apakšgrupu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!