Foto: DELFI
Desmit punktus FIBA Eirolīgas basketbola turnīra spēlē sievietēm trešdien guva Latvijas basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, palīdzot viņas pārstāvētajai Krievijas komandai Jekaterinburgas UGMK izcīnīt uzvaru.

UGMK savā laukumā ar rezultātu 79:56 (22:14, 24:11, 17:21, 16:10) pārspēja Polijas komandu Gdiņas “Lotos”.

Jēkabsone-Žogota laukumā pavadīja 31 minūti, realizējot vienu no pieciem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un abus soda metienus. Vēl latviete izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja piecas rezultatīvas piespēles un pārtvēra vienu bumbu, kā arī pieļāva trīs kļudas.

Uzvarētājām 15 punktus guva Sandrīne Grudā, bet "Lotos" vienībā ar 14 punktiem izcēlās Aneika Henrija.

Citā mačā Ievas Kubliņas pārstāvētā Francijas komanda "Bourges Basket" izbraukumā ar rezultātu 69:73 (14:18, 22:15, 13:17, 20:23) zaudēja čehu Prāgas ZVVZ USK vienībai.

Kubliņa laukumā pavadīja 24 minūtes, kuru laikā guva 11 punktus, realizējot divus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no trijiem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem. Vēl viņa izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un laukumu atstāja ar piecām personīgajām piezīmēm.

"Bourges Basket" rindās ar 16 punktus guva Katrīna Džounsa, kamēr
uzvarētāju labā 15 punktus sameta Katerina Elhotova.

Zaudējumu piedzīvoja arī Aijas Putniņas pārstāvētā Lietuvas vienība Kauņas "Vici-Aistes", kas ar 66:84 (13:19, 16:26, 14:20, 23:19) savā laukumā atzina Turcijas kluba Stambulas "Galatasaray" pārākumu.

Putniņa nospēlēja 16 minūtes un guva piecus punktus, realizējot vienīgo izmesto tālmetienu un abus soda metienus, bet raidīja garām vienīgo divpunktu metienu. Vēl latvietes kontā divas atlēkušās bumbas viena pārtverta bumba un trīs noteikumu pārkāpumi.

"Vici-Aistes" vienībā rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Tatjana Lihtaroviča, bet "Galatasaray" labā 16 punktus sameta Epifānija Princa.

UGMK komanda astoņās spēlēs izcīnījusi sešas uzvaras, "Bourges Basket" tikpat mačos tikusi pie trīs uzvarām, bet "Vici-Aistes" tikusi pie viena panākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!