Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pēdējo divu gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota piektdien guva četrus punktus FIBA Eirolīgas pusfinālā, bet Krievijas komanda Kurskas "Dinamo", kuru trenē latvietis Gundars Vētra, Prāgā ar rezultātu 70:81 (13:26, 9:20, 27:16, 21:19) piekāpās Jekaterinburgas UGMK basketbolistēm.

"Dinamo" basketbolistes spēja izvirzīties vadībā vien pašā spēles sākumā, bet, sākot ar pirmās ceturtdaļas otro minūti, UGMK vienība pārņēma vadību un pirmo puslaiku noslēdza ar 24 punktu pārsvaru (46:22). Trešajā ceturtdaļā Kurskas komanda UGMK iekrāto pārsvaru nedaudz sadeldēja un pirms ceturtā cīņas ceturkšņa pietuvojās līdz 13 punktu starpībai (49:62). Ceturtā ceturtdaļa aizritēja punkts punktā, un mačā uzvaru ar 81:70 svinēja UGMK basketbolistes.

Latviešu basketboliste šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, realizējot divus no sešiem divpunktu metieniem un aizmetot garām sešus tālmetienus. Tāpat Jēkabsones-Žotgotas kontā trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, pārtverta piespēle un kļūda, kā arī viena personiskā piezīme.

Kā zināms, ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām "Dinamo" komanda ar 2-1 pārspēja spēcīgāko Francijas komandu "Bourges Basket".

Spēlē par trešo vietu Kurskas komanda svētdien tiksies ar Trucijas kluba Stambulas "Fenerbahce" un Čehijas vienības Prāgas ZVVZ USK dueļa uzvarētāju.

Kā zināms, pērnajā novembrī Jēkabsone-Žogota otro gadu pēc kārtas tika nosaukta par Latvijas labāko basketbolisti, balvu iegūstot ļoti pārliecinoši. Viņa pērn kā pirmā no Latvijas uzvarēja Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionātā, kā arī virs galvas cēla Krievijas čempiones kausu.

Jēkabsone-Žogota šosezon ir vienīgā no latvietēm, kas spēlē FIBA Eirolīgā.

Šīs sezonas FIBA Eirolīgā piedalījās 15 komandas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās - A apakšgrupā cīnījās septiņas vienības, kamēr B apakšgrupā spēlēja astoņas. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās vienības kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Pagājušajā sezonā kopā ar citu Krievijas komandu Jekaterinburgas UGMK Jēkabsone-Žogota šajā turnīrā izcīnīja trešo vietu, bet 2013.gadā tajā uzvarēja, latvietei iegūstot savu otro FIBA Eirolīgas titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!