Foto: F64

Pārliecinoši Krievijas sieviešu basketbola čempionāta pusfinālu piektdien sasniegusi latvietes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Kurskas "Dinamo" komanda, ko trenē Latvijas speciālists Gundars Vētra.

Ceturtdaļfināla sērijas otrajā spēlē "Dinamo" savā laukumā ar 85:58 (22:21, 26:14, 28:8, 19:15) sagrāva Krasnojarskas "Jeņisej" spēlētājas, sērijā līdz divām uzvarām triumfējot ar 2-0.

Jēkabsone-Žogota gan šo maču izlaida, bet uzvarētaju rindās 22 punktus iemeta amerikāniete Nemkadi Ogvumike.

Kā zināms, regulārajā sezonā Kurskas "Dinamo" vienība ar 15 panākumiem 18 spēlēs ieņēma trešo vietu desmit komandu konkurencē. Tajā ar 17 uzvarām triumfēja Jekaterinburgas UGMK pārstāves, kas būs Kurskas "Dinamo" pretinieces šomēnes gaidāmā FIBA Eirolīgas finālturnīra pusfinālā.

Kā zināms, pērnajā novembrī Jēkabsone-Žogota otro gadu pēc kārtas tika nosaukta par Latvijas labāko basketbolisti, balvu iegūstot ļoti pārliecinoši. Viņa pērn kā pirmā no Latvijas uzvarēja Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionātā, kā arī virs galvas cēla Krievijas čempiontitulu, kad vēl pārstāvēja Jekaterinburgas UGMK.

Vētra par Kurskas kluba galveno treneri tika apstiprināts pagājušajā vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!