Foto: F64

Latvijas komandas "Jūrmala"/"Fēnikss" kapteinis Edgars Jeromanovs atzīts par "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) decembra mēneša vērtīgāko spēlētāju, vēsta turnīra rīkotāji.

Jeromanovs trīs spēlēs vidēji guva 23,3 punktus, savāca 4,3 atlēkušās bumbas un atdeva 6,3 rezultatīvas piespēles, palīdzot jūrmalniekiem tikt pie divām uzvarām.

Jeromanovs decembrī iemeta 16 no 25 tālmetieniem, bet viņa vidējais efektivitātes koeficienta rādītājs bija 26 punkti.

Iespaidīgāko sniegumu Jeromanovs parādīja 13. decembrī, kad palīdzēja kūrortpilsētas basketbolistiem pagarinājumā ar 103:97 uzveikt "Liepāja"/"Triobet" vienību.

Jeromanovs šajā mačā laukumā pavadīja vairāk par 42 minūtēm, bet pa to laiku viņš guva 39 punktus, tai skaitā realizēdams desmit no 12 tālmetieniem.

Tāpat saspēles vadītāja rēķinā deviņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles, tādējādi pavisam nedaudz viņu šķīra no "triple-double".

Vienas spēles laikā gūti 39 punkti ir šīs sezonas BBL rekords. Savukārt desmit realizēti tālmetieni ir BBL absolūtais rekords, pārspējot Rašāda Filipsa 2007. gadā uzstādīto rekordu "Lāčplēša alus" komandā.

Jeromanovs ar savu iespaidīgo sniegumu savāca arī 51 efektivitātes punktu, kas arī BBL fiksētajā statistikā ir visu laiku augstākais rādītājs. Nevienam citam nav bijis augstāks par 46.

Šosezon Jeromanovs deviņās BBL spēlēs vidēji guvis 14,2 punktus, savācis 3,8 atlēkušās bumbas un atdevis 6,1 rezultatīvu piespēli.

Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" ar četrām uzvarām deviņās spēlēs ieņem piekto vietu A apakšgrupā.

Oktobrī par labāko BBL spēlētāju tika atzīts Latvijas čempionvienības "Valmiera"/ORDO uzbrucējs Mārtiņš Laksa, bet novembrī šos gods tika Nīderlandes centra spēlētājam Tomasam van der Marsam no Igaunijas komandas Raplas "Avis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!