Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Jaunas vēsmas ieguvusī "Jūrmalas" komanda svētdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā ar 88:59 (23:14, 14:12, 28:17, 23:16) sagrāva "Latvijas Universitāti" (LU), tiekot pie otrā panākuma sezonā.

Uzvarētājiem Haralds Kārlis guva 16 punktus, kamēr Ervīns Jonāts iemeta 12, bet Ivars Rihards Žvīgurs 11 punktus. Vēl uzvarētājiem Artūrs Strēlnieks izcēlās ar astoņiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Tikmēr LU rindās Renārs Birkāns sameta 17, bet Jānis Eiduks 11 punktus.

Šīs dienas sāncenses līdz šim mačam bija izcīnījušas par vienai uzvarai. "Jūrmala" to iespēja pret novājināto "Jēkabpili", kamēr LU tagad nospēlējusi jau četrus mačus, uzvaru gūstot pret pagājušā gada čempioni "Valmieru"/ORDO.

Ap Jūrmalas vienību pirms šīs sezonas bija daudz neskaidrību, tomēr LBL priekšvakarā oficiāli tika apstiprināta tās dalība turnīrā. Kluba galvenais treneris ir Mārtiņš Gulbis, kurš pērn līdz LBL bronzas medaļām aizveda "Barons kvartāls" komandu, kas finansiālu problēmu dēļ šosezon LBL vairs nespēlē. Tāpat "Jūrmalai" ir izdevies savākt itin solīdu sastāvu. Bez pieredzējušā saspēles vadītāja Edgara Jeromanova, kurš ir tagad ir kluba prezidents, svētdien gūstot septiņus punktus, sastāvā ir arī Haralds Kārlis, kurš savulaik arī spēlējis Latvijas nacionālajā izlasē. Tāpat sastāvā ir tādi pieredzējuši spēlētāji kā Artūrs Strēlnieks, Ervīns Jonāts, Jānis Dilevka un Uģis Pinete. Vienību pārstāv arī lietuviešu centrs Deniss Krestiņins, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja "Barons kvartāls" komandā, bet gados jaunāko spēlētāju galu pārstāv Rihards Ivars Žvīgurs, Kristaps Pļavnieks un Mārcis Saulītis.

Tikmēr LU komandā ir seši basketbolisti, kuri augustā Latvijas studentu izlases sastāvā izcīnīja trešo vietu Universiādē. Pie medaļām tika Renārs Birkāns, Linards Jaunzems, Pēteris Rēķis, Jānis Eiduks, Marts Ričards Ozolinkevičs un Daniels Minajevs. Tāpat šajā vienībā šosezon spēlē vairāki jaunatnes izlašu dalībnieki un kandidāti - Adrians Šnipke, Edvards Mežulis, Arvīds Dambenieks, Kārlis Grigaļūns, Rendijs Feikners, kamēr LU galvenais treneris joprojām ir Guntis Endzels.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir piecas uzvaras piecos mačos, otrā ar četriem panākumiem četrās cīņās ir "Ogre", bet šīm vienībām ar divām uzvarām trīs mačos seko "Jūrmala". Pa vienam panākumam divās spēlēs ir "VEF Rīga" un "Betsafe"/"Liepāja" rēķinā.

Tikmēr pirmajam pieciniekam ar vienu panākumu trīs mačos seko "Valka"/"Valga", kamēr LU un "Valmiera"/ORDO ir viena uzvara četrās spēlēs, bet "Jēkabpils" zaudējusi visās četrās cīņās.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!