Foto: F64
"Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā gaidāmajā sezonā tomēr piedalīsies Jūrmalas komanda, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas Basketbola savienības valde atbalstījusi Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieces Ritas Sproģes parakstīto lūgumu plānot Jūrmalas komandas līdzdalību LBL sacensībās 2017./2018. gada sezonā. Tāpat LBS valde anulēja komandas "Barons kvartāls" pieteikumu, kas trešdien paziņoja par nespēlēšanu valsts čempionātā.

Jūrmalas domes oficiālajā vēstulē Latvijas Basketbola savienību informējusi, ka iniciatīvas grupa ilggadējā Jūrmalas komandas kapteiņa Edgara Jeromanova vadībā veido jaunu basketbola klubu, ir aprēķināts komandas budžets, kā arī panāktas mutiskas vienošanās ar galveno treneri un spēlētājiem. Jaunajam klubam tiek plānots Jūrmalas pilsētas domes atbalsts, lai komanda varētu startēt gan Latvijas, gan Baltijas līgā.

"Domubiedru grupa vēlas turpināt labi iesākto darbu un saglabāt Jūrmalā komandu, kas spēlē "OlyBet" LBL," LBS mājaslapā citēts Jeromanovs. "Izšķirošs bija pilsētas domes atbalsts, un tāds ir saņemts. Patlaban veicam organizatoriskos priekšdarbus, lai nodibinātu jaunu biedrību. Kaut arī līdz sezonas sākumam laika palicis ļoti maz, joprojām ir iespēja sapulcēt konkurētspējīgu sastāvu. Ir idejas un kandidāti, taču uzvārdus varēšu nosaukt, kad būs sakārtoti dokumenti. Arī pats vēl spēlēšu, bet cik daudz – tas jau būs atkarīgs no trenera lēmumiem."

LBS prezidents Valdis Voins skaidroja, ka starpsezonu laikā vairākkārt ticies ar Jūrmalas domes un pilsētas basketbola sabiedrības pārstāvjiem, meklējot iespējas saglabāt pilsētas pārstāvniecību LBL. "Ņemot vērā iniciatīvas grupas veiktos priekšdarbus un domes garantēto atbalstu, LBS valde nolēma atbalstīt jūrmalnieku lūgumu un plānot komandas līdzdalību OlyBet LBL čempionātā," teica Voins.

"Barons kvartāls" pārstāvji nav iesnieguši komandas vārdisko pieteikumu un publiskajā telpā paziņojuši, ka komanda 2017./2018. gada sezonā "OlyBet" LBL čempionātā nespēlēs. Ņemot vērā šos faktus, valde anulēja "Barons kvartāls" pieteikumu.

Līgas galvenajam tiesnesim uzdots plānot kalendāru, sezonas sākumā dodot Jūrmalas komandai laiku organizatorisko jautājumu sakārtošanai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!