Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Klīvlendas "Cavaliers" 29 gadus vecais saspēles vadītājs Deriks Rouzs, kurš 2011. gadā izcīnīja līgas vērtīgākā spēlētāja (MVP) apbalvojumu, nopietni apsver iespēju pamest līgu, vēsta medijs ESPN.

Kopš krustenisko saišu plīsuma kreisajā kājā 2012. gada NBA izslēgšanas spēļu pirmajā mačā Čikāgas "Bulls" sastāvā Rouzu pastāvīgi vajājuši savainojumi. Pēdējās sezonās viņš piedalījies vien 237 spēlēs no 412 iespējamām.

Šosezon Rouzs pievienojies Lebrona Džeimsa pārstāvētajai Klīvlendas "Cavaliers" komandai, bet izlaidis 11 no 18 komandas spēlēm. Pēdējās septiņās spēlēs Rouzs nav spēris kāju laukumā, jo ir sastiepis potīti.

Atsaucoties uz avotiem, ESPN vēsta, ka daudzie savainojumi ir novājinājuši ne tikai Rouza ķermeni, bet arīdzan atstājuši uz viņu psiholoģisku ietekmi. Rouzs pēdējā laikā maz sarunājas ar sev tuvajiem cilvēkiem NBA, nopietni apsverot jautājumu vai viņš vispār vēlas atgriezties, ziņo medijs.

"Cavaliers" galvenais treneris Tairons Lū žurnālistiem skaidroja, ka Rouzs šobrīd cīnās ar personīgajām problēmām, bet klubā viņam ir sava vieta un "Cavaliers" gaida viņu atpakaļ sastāvā.

Rouza komandas biedrs Dveins Veids medijiem pauda, ka saprot kādreizējā līgas vērtīgākā spēlētāja Rouza situāciju: "Esmu bijis tādā situācijā. Daudzi ir gājuši tam cauri. It īpaši tad, ja esi uzstādījis sev augstu latiņu un pieradis spēlēt noteiktā līmenī. Pat ja jūties labi un domā, ka esi atpakaļ [no savainojuma], jau atkal notiek kaut kas cits, tad atkal kas cits, un tad atkal kas cits."

Pērnajā sezonā Rouzs pārstāvēja latviešu talanta Kristapa Porziņģa Ņujorkas "Knicks" komandu. Zīmīgi, ka sezonas laikā Rouzs no komandas pazuda bez jebkāda brīdinājuma. Viņš ziņu par sevi deva tikai pēc viņa neapmeklētās spēles, aizbildinoties, ka notikušais saistīts ar viņa ģimeni. Kluba vadība centās ar viņu sazināties, tomēr viņš neatbildēja.

"Cavaliers" norāda, ka starp šiem gadījumiem nevar vilkt paralēles, jo komanda atļāvusi Rouzam uz brīdi atkāpties no basketbola, kā arī pats Rouzs informējis komandu par saviem nodomiem un veselības stāvokli.

Lai gan 29 gadus vecais Rouzs "Cavaliers" komandā spēlē par veterāna minimālo atalgojumu, joprojām ir spēkā viņa 13 gadus ilgais un 185 miljonu dolāru vērtais apavu līgums ar "Adidas". Ja Rouzs pamestu NBA, visticamāk, līgums tiktu izbeigts.

Šosezon Rouzs vidēji gūst 14,3 punktus spēlē, metot bumbu grozā ar 47% precizitāti. Viņš pamanās izcīnīt vidēji 2,6 atlēkušās bumbas spēlē, kā arī izdarīt 1,7 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!