Foto: LETA

Latviešu basketbolists Ernests Kalve ir izturējis pārbaudes laiku Itālijas A sērijas komandā Kremonas "Vanoli", vēsta populārais portāls "Sportando.net".

Kā zināms, Kalve "Vanoli" vienībai pievienojās septembra izskaņā, bet nu tiek ziņots, ka tuvākajā laikā tiks noslēgts līgums uz atlikušo sezonu.

Kalve jau iepriekš ir spēlējis Itālijā - 2005.gadā pēc veiksmīga Eiropas U-18 čempionāta viņš parakstīja līgumu ar vienu no šīs valsts flagmaņiem Trevīzo "Benetton". Tomēr laiks šī kluba sastāvā Kalvem neizrādījās veiksmīgs, turklāt viņu mocīja arī dažādi savainojumi, kā rezultātā ar laiku līgums tika pārtraukts.

Pašlaik 26 gadus vecais Kalve aizvadītajā sezonā spēlēja Ungārijas komandā Solnokas "Olaj KK", tiekot pie valsts sudraba godalgām. Viņš spēlēja arī Adrijas līgā, kur, piedaloties 26 mačos, caurmērā guva 8,3 punktus un izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas. Savukārt FIBA Izaicinājuma kausā desmit spēļu laikā Kalve izcēlās ar vidēji gūtiem 14,3 punktiem un izcīnītām 5,6 bumbām zem groziem.

Aizvadītajā sezonā "Vanoli" Itālijas čempionātā ierindojās 11.vietā, 30 mačos tiekot pie 13 uzvarām un nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm.
Jaunā Itālijas čempionāta sezona sāksies 13.oktobrī.

Kalve aizvadījis 35 spēles Latvijas valstsvienības sastāvā. Viņš piedalījies Eiropas čempionāta finālturnīrā 2009.gadā, kā arī kvalifikācijas turnīros 2008. un 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!