Foto: DELFI

Latvijas basketbolisti Ernests Kalve un Edgars Jeromanovs otrdien FIBA Izaicinājuma kausa spēlēs palīdzēja savām komandām izcīnīt uzvaras.

Kalves pārstāvētā Ungārijas komanda Solnokas "Olaj KK"ar rezultātu 96:92 (28:19, 23:18, 26:23, 19:32) pārspēja citu Ungārijas vienību "Polaroid Lami-Ved".

Latvijas spēlētājs laukumā pavadīja 28 minūtes, kuru laikā guva 15 punktus, realizējot sešus no desmit divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem, bet garām grozam raidīja četrus trīspunktu metienus. Vēl viņa kontā septiņas atlēkušās bumbas, viena piespēle un viena kļūda.

F grupā "Olaj KK" komandai šī bija pirmā uzvara divās spēlēs.

Savukārt Jeromanova pārstāvēta Zviedrijas komanda Norčēpingas "Dolphins" ar 64:62 (9:14, 13:20, 17:13, 25:15) pieveica citu zviedru vienību Sēderteljes "Kings", ko pārstāv arī latvietis Agnis Čavars.

Jeromanovs laukumā pavadīja 25 minūtes un guva desmit punktus, realizējot vienu no pieciem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Vēl latviešu saspēles vadītājs izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, divas reizes rezultatīvi piespēlēja, pieļāva četras kļūdas

Savukārt Čavars "Kings" komandā 22 minūtēs guva četrus punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, reizi kļūdījās un nopelnīja trīs personīgās piezīmes.

Pēc divām spēlēm C apakšgrupas līderi ir "Ventspils", kas vienīgā izcīnījusi uzvaras abās spēlēs. Abiem "Dolphins" un "Kings" ir pa vienam panākumam, kas ļauj tiem dalīt otro un trešo vietu grupā, bet pēdējā vietā ar diviem zaudējumiem ir Tamperes "Pyrinto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!