Foto: LETA
Turcijas kluba "Aliaga Petkim" basketbolists Kaspars Kambala atturīgi vērtē iespēju šovasar iekļauties Latvijas valstsvienībā, kas spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā, taču kategoriski šādu iespēju neizslēdz.

Kambala "Radio 101" ēterā pastāstīja, ka nejūtas izlasē gaidīts un nevēlas iekļūt kādās aizmuguriskās intrigās. Kambala uzskata, ka izlasē "lauzt maizi" ar viņu nevēlas. Ja arī maize kopīgi tikšot lauzta, tad Kambala sagaida, ka pēc šā kopīgā mielasta viņu varētu aprunāt, un to basketbolists nevēlas.

Sportists arī nav pārliecināts, ka būs patiesi gaidīts izlasē pat tad, ja 32 gadus veco basketbolistu aicinās pievienoties valstsvienībai. Kategoriski pret iespēju spēlēt izlasē Kambala gan neizteicās. "Skatīsimies," viņš piebilda. Kambalam nav iebildumu apspriest arī jautājumu par pievienošanos nākamajā sezonā "VEF Rīgai", ja klubs viņam tādu piedāvājumu izteiks.

No Bulgārijas kluba "Lukoil Academic" Kambala decembrī aizgājis sev nepiemēroti zema līmeņa dēļ. Bulgārijas līgā komandai nopietnas bijušas tikai dažas spēles, bet Eiropas Izaicinājuma kausa cīņās Kambalam atvēlēts nepietiekami mazs spēles laiks. Kambala solīja, ka šosezon pierādīs savu spēku un "atzīmēs savu vārdu uz tāfeles".

Pašlaik Kambalas sportiskā pašsajūta ir "starp septiņām un astoņām ballēm pēc 10 ballu skalas", un ar katru dienu tā arvien uzlabojoties.

Uz "Aliaga Petkim" Kambala pārcēlās divas dienas pirms gadumijas, kad ar Turcijas klubu vienojās par sadarbību līdz 2010./2011.gada sezonas beigām. Pirms septembrī pievienoties "Lukoil Academic", Kambala pēdējās divas sezonas aizvadīja Krievijas klubā Krasnojarskas "Jeņisej", bet pirms tam pārstāvēja tādus slavenus klubus kā Madrides "Real", Stambulas "Efes Pilsen", Kazaņas "Uniks" un Stambulas "Fenerbahche".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!