Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandas Latvijas universitāte spēlētājs Renārs Magone pēc tikšanās laukumā pret bijušo valstsvienības centru Kasparu Kambalu atzina, ka bija gaidījis no pazīstamā sportista ko vairāk.

Kā zināms, pēc 19 gadu pārtraukuma "Aldaris" LBL spēlē trešdien "Barons kvartāls" rindās laukumā devās Kambala, palīdzot "baroniem" ar 77:70 uzvarēt LU.

"Zaudējums patiešām sanāca rūgts, bet atmosfēra zālē bija lieliska! Visi bija atnākuši verot mūsdienu basketbola vectēvu [domāts Kasparu Kambalu] darbībā un tas arī galvenokārt piepildīja visu Mārupes vidusskolas sporta zāli. Negaidīju, ka arī mums pašiem skatītāju atbalsts būs tik liels - LU fani kārtējo reizi bij savā līmenī," LU mājaslapā citēts Magone. "No baroniem bijām gaidījuši ko vairak. Taču nevarētu arī teikt, ka tā bija pašu nestabilitāte. Vienkārši piezīmes krājās."

"Diemžēl, otrajā puslaikā mums neaizgāja pirmie uzbrukumi un uz laukuma sākās neliela panika, kas radīja rezultāta svārstības. Iespējams, arī Barons pēc puslaika pārtraukuma atgriezās laukumā motivētāki kā spēles ievadā, kas ļāva pārņemt iniciatīvu visvarīgākajā brīdī," zaudējuma iemeslus minēja Magone.

Runājot par Kambalu, LU spēlētājs atzina, ka "godīgi sakot, es biju gatavojies uz kaut ko efektīvāku un, tā teikt, jaudīgāku". "Piekrītu, ka, visdrīzāk, viņš nav savā labākajā formā un vēl savā ziņā maldās pa laukumu, bet, kā redzējām, punkti var nākt arī ar pieredzi. Viņš ir spēcīgs un liels. Visi ievēroja, ka viņa auguma pārsvars uz visu mūsu komandu bija visai izšķirošs faktors teju katrā divcīņā. Es personīgi priecājos, ka bija iespēja uzspēlēt pret tādu spēlētāju kā Kambala. Ja nebūtu tās ātrās piezīmes, domāju, ka viņam mača izskaņā vēl būtu nopietni jāpacīnās ar mani," piebilda Magone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!