Foto: LETA

Latvijas basketbolists Kaspars Kambala karjeru turpinās Kipras komandā "Yakın Dogu Universitesi", kas nespēlē valsts spēcīgākajā līgā.

Kā vēsta portāls "eurobasket.com", tad Kambala spēlēs Ziemeļkipras čempionātā, kas ir valsts trešā spēcīgākā līga. 38 gadus vecais centra spēlētājs Kambala parakstījis līgumu uz vienu sezonu.

Pagājušajā sezonā Kambala spēlēja Turcijas otrajā līgā, "Adanaspor" vienības rindās izceļoties ar 16,5 punktiem un 6,6 atlēkušajām bumbām.

Gadu iepriekš Kambala uzspēlēja "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā, un "Barons"/LDz komandas sastāvā izcēlās ar 12,4 punktiem un 5,6 atlēkušajām bumbām.

Karjeras laikā Kambala pārstāvējis tādus spēcīgus klubus kā Stambulas "Efes Pilsen" un "Fenerbahce", kā arī Madrides "Real" un Kazaņas "Unics".

Tāpat par aizliegto vielu lietošanu Kambala savulaik izcieta divu gadu diskvalifikāciju, taču nolēma atgriezties basketbolā.

Latvijas izlasē Kambala piedalījies trijos Eiropas čempionāta finālturnīros, bet jau vairākus gadus viņš nav ticis iekļauts valstsvienības kandidātu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!