Foto: LETA

Pieredzējušais centra uzbrucējs Kaspars Kambala Latvijas basketbola komandā "Barons"/LDz varētu palikt līdz sezonas beigām, aģentūrai LETA atklāja šīs vienības galvenais treneris Agris Galvanovskis.

Kā zināms, Kambala "Barons"/LDz vienībai pievienojās pirms šīs sezonas sākuma, taču nebija īstas skaidrības, vai 36 gadus vecais basketbolists komandā uzkavēsies visu sezonu. Trešdien šis Latvijas klubs Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta noslēgumā ar 75:89 savā laukumā piekāpās Igaunijas čempioniem Tallinas "Kalev"/"Cramo", kur spēlē Armands Šķēle un Rolands Freimanis.

"Šajā mačā pieļāvām pārāk daudz kļūdu un ļāvām pretiniekam iegūt pārāk daudz atlēkušo bumbu - mums bija 22 kļūdas, viņiem 15 atlēkušās bumbas uzbrukumā. Tātad ļāvām 37 reizes veikt atkārtotus uzbrukumus. Jau pirms spēles teicu, ka pretinieki spēlē VTB Vienotajā līgā un viņiem liksies, ka spēlē kā pret bērnudārzniekiem," uzsvēra Galvanovskis. "Pirmajā puslaikā tā arī bija, un kādus 15 punktus ielaidām ātrajos uzbrukumos. Pēc tam, kad adaptējāmies un mācējām uztaisīt taktiskās piezīmes, bija labāk, bet vilcienu noķert jau bija grūti."

Galvanovskis izcēla, ka BBL ir turnīrs, kurā iespēja uzspēlēt ar Lietuvas, Somijas un Igaunijas komandām - cita skola, un tādos mačos sevišķi iegūstot jaunie. Komandas prioritāte ir "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrs, bet "Barons"/LDz mēģinās cīnīties par augstām vietām arī BBL. Rīgas klubs sev ir nodrošinājis vietu šo sacensību astotdaļfinālā, kur tam būs jāspēkojas pret Lietuvas komandu Utenas "Juventus".

"Barons"/LDz komanda sezonas vidū nomainīja galveno treneri - Edgara Tetera vietā nāca Galvanovskis, kurš nolēma pamest nemierīgo Ukrainu.

"Spēlētāji sāk saprast, ko es no viņiem gribu, un šajā spēlē jau sākām izskatīties pēc komandas, kaut tomēr zaudējām. Artūrs Bricis pirmdien pārbaudes spēlē salauza roku, bet horvātu uzbrucējs Mateo Kedžo uz nākamo spēli būs ierindā. Pašlaik ar komandu trenējas Kaspars Cipruss. Runāsim, bet viņš garajā galā būtu ļoti noderīgs palīgs Kambalam - mēs kļūtu tikai spēcīgāki. Pašlaik man ir informācija, ka Kambala paliek līdz sezonas beigām - viņš ieiet optimālajā formā, un, ja būs vēl labi palīgi, groza apakša būs stipra," pauda Galvanovskis.

"Pašlaik primārais par katru cenu tikt LBL izslēgšanas spēlēs. Uz to ejam, bet pagaidām vēl fiziskās slodzes spēlētājiem ir lielas - tās atlaidīsim februāra beigās, lai pēc tam parādās svaigums," piebilda "Barons"/LDz galvenais treneris, kurš vēl vasarā uz Ukrainas klubu "Mykolaiv" devies cerībā, ka valstī situācija uzlabosies. "Man to solīja, bet karš paliek karš. Šosezon Ukrainā spēlē pārsvarā dublieru komandas, izņemot Kārļa Muižnieka klubu Južnijas "Himik", kas palikusi savā līmenī. Ar "Barons"/LDz sarunas bija jau vasarā, bet noticēju un aizbraucu uz Ukrainu."

Ar deviņām uzvarām 18 spēlēs "Barons"/LDz komanda LBL kopvērtējumā pašlaik ieņem sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!