Foto: LETA
Latvijas basketbolists Kaspars Kambala, kurš tikai rudenī pievienojās Bulgārijas čempioniem "Lukoil Academic", pirms gadu mijas noslēdzis līgumu ar Turcijas klubu "Aliaga Petkim".

Kā vēsta Turcijas masu mediji, līgums ar Kambalu noslēgts līdz sezonas beigām, bet sīkāka informācija par pārejas nosacījumiem netiek sniegta.

Latvijas basketbolists ir otrs papildinājums komandā pēdējās dienās – pirms tam "Aliaga Petkim" noslēdza līgumu ar Džeraldu Fitču. Ar Kambalas un Fitča atnākšanu "Aliaga Petkim" cer krietni uzlabot sniegumu un pacīnīties par augstām vietām kopvērtējumā.

Kambala savulaik spēlēja Turcijā – "Fenerbahce-Ulker" komandā. 2006.gada nogalē, spēlējot Turcijas komandas rindās, viņš tika pieķerts aizliegto preparātu lietošanā un saņēma diskvalifikāciju. Pēc diskvalifikācijas izciešanas Kambala spēlēja Krievijas komandā Krasnojarskas "Jeņisej", bet septembrī noslēdza līgumu ar "Lukoil Academic".

Bulgārijas komanda šogad neiekļuva Eiropas kausa izcīņas pamatsacensībās, tāpēc cīņās Eiropā turpināja Izaicinājuma kausā, kurā pārvarēja pirmās kārtas grupu turnīru. Taču tagad pirms gadu mijas Kambala pēkšņi atstājis komandu, kurā darbojās diezgan produktīvi. Eiropas kausa spēlēs vidēji Kambala laukumā aizvadīja 22,4 minūtes, guva 14,4 punktus un izcīnīja 6,5 atlēkušās bumbas.

Turcijas basketbola līgā pēc 12 spēlēm Kambalas jaunā komanda ar četrām uzvarām ieņem vien 12.vietu 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!