Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) vēl vienu leģendārā Maikla Džordana rekordu sasniedzis Klīvlendas "Cavaliers" līderis Lebrons Džeimss, kurš trešdien regulārā čempionāta spēlē bija tuvu "triple double".

"Karalis" Džeimss trešdien guva 41 punktu, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, palīdzot "Cavaliers" ar 118:105 pieveikt Šarlotas "Hornets". Tādējādi 33 gadus vecais Džeimss guva vismaz 10 punktus jau 866. spēlē pēc kārtas, kas ir NBA leģendas Džordana rekords. Sakritība, ka Džeimss rekordu atkārtoja spēlē pret Džordanam piederošo komandu "Hornets".


"Nemācēšu izskaidrot, kā man tas sanāk. Katru reizi, kad tieku salīdzināts ar kādu no izcilajiem spēlētājiem, īpaši ar visu laiku izcilāko spēlētāju Maiklu, jūtos pateicīgs un novērtēts par to, ko es daru," teica Džeimss.

Tas nebija vienīgais nozīmīgais notikums šajā vakarā, jo zaudētāju rindās, gūstot 21 punktu, par visu laiku rezultatīvāko "Hornets" spēlētāju kļuva Kemba Vokers, kurš pārsniedza Dela Karija karjeras laikā Šarlotas komandā gūtos 9839 punktus.


Vokera rekordu klātienē šoreiz nevēroja Džordans, kurš vēlāk ar kluba starpniecību sveica basketbolistu. "Kļūt par kluba visu laiku rezultatīvāko spēlētāju ir liels sasniegums un tas tikai apliecina, cik smagi viņš ir strādājis, cik daudz veltījis basketbolam. Viņš ļoti spilgti parāda, ko nozīmē būt "sirsenim"," "Hornets" citē Džordanu, kurš gan nekomentēja Džeimsa sasniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!