Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Kaspars Bērziņš līdz sezonas beigām noslēdzis līgumu ar spēcīgo Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", informē Krievijas komanda.

31 gadu vecais Bērziņš sezonas sākumā bija bez kluba un uz brīdi pievienojās Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubam "Ogre/Kumho Tyre", tomēr savas dzimtās pilsētas komandā nospēlēja vien divus mačus, bet kopš oktobra beigām traumas dēļ nav spēlējis. Par Bērziņā pievienošanos Krasnodaras klubam basketbola mediji vēstīja jau pirmdien, bet tagad klubs apstiprinājis līguma noslēgšanu līdz sezonas beigām.

"Kaspars ir ļoti pieredzējis spēlētājs, kurš labi pārzina VTB Vienoto līgu. Tagad viņš cenšas atgriezties ierindā pēc neliela savainojuma, bet viņš labi zina, ka adaptācijai nebūs tika daudz laika, jo "Loko" ir klubs ar lielām cerībām. Bērziņš zina, kādā komandā viņš ieradies. Viņš nostiprinās mūsu ceturtā un piektā numura pozīciju nepieciešamās īpašības. Gaidu no viņa labu sniegumu ne tikai VTB līgā, bet arī ULEB Eirokausā," saka "Lokomotiv-Kubaņ" galvenais treneris, pazīstamais serbu speciālists Saša Obradovičs.

Pats Bērziņš pēc līguma noslēgšanas atzina, ka ātri piekritis Krievijas kluba piedāvājumam. "Jūtos pagodināts, ka tāds klubs izrādīja interesi par mani. Notikušajā redzu tikai ieguvumus: "Loko" sastāvā man ir daudz pazīstamu spēlētāju, Obradovičs ir izcils treneris, bet komandā ir pieredzējuši un augsta līmeņa medicīniskais personāls. Turklāt Krasnodara ir skaista pilsēta. Zinu, ka klubam ir lieli mērķi un centīšos palīdzēt tos sasniegt."

Jaunajā komandā Bērziņš spēlēs ar 17. numuru. Nākamo spēli Bērziņa jaunais klubs aizvadīs trešdien, kad ULEB Eirokausa ietvaros viesos tiksies ar Rolanda Šmita pārstāvēto spāņu vienību "Fuenlabrada Montakit".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!